Ettől a lekvártól felrobban az internet

gasztrodinamika, lekvár
Vágólapra másolva!
Még Magyarország leghíresebb séfje, Segal Viktor is rácsodálkozott az egyik tételre a Tokaj-Hegyalja a lekvárkóstolón. Nem, nem bort kóstolni mentünk, hanem lekvárt. Megtudtuk, hogy a lekvároknak is van évjárata. És a nap végére még egy 9 éves tétel is jutott a kóstolósorba.
Vágólapra másolva!
Fotó: Segal Viktor

Először Kovács Gyula séffel találkoztunk, akinek a szörpjeit, és lekvárjait Csicsörke névvel már ország szerte jól ismerik. A szakács, cukrász végzettségű szakember bátran kísérletezik az ízekkel. De még tíz év után is a családi léptékben hisz. Bodrogkeresztúrból Tokajig siettünk, hogy az Ízes örömest lekváriumba látogassunk el. Itt aztán megtudtuk Pásztor Kriszta, hogyan "pazarolja el" a férje borát a lekvárba... Segal séf szerint egyébként kifejezetten jól áll a bor a lekvároknak.

Fotó: Segal Viktor

És itt jött a NÉBIH előtt eltitkolt csoda, egy 9 éves lekvárt kóstoltunk meg vagyis kettőt. Hogy végül a nap folyamán Segal séfnek mikor akadt el a szava, ezt viszont nem áruljuk el, ahhoz meg kell hallgatni a Gasztrodinamiát.