Medvehagyma-krémleves pár perc alatt ebédre

medvehagyma krémleves
Vágólapra másolva!
A tavasz hírnökei közé tartozik a nem túl népszerű, de annál sokoldalúbb medvehagyma. Megjelenése a gyöngyvirágra emlékeztet, íze pedig az újhagyma és a fokhagyma házasítására. Könnyen hozzájuthatunk a boltokban, ám a legjobb, ha a piacokról, közvetlenül a termelőtől vásároljuk meg. A belőle készült leves finom, friss, pont, mint maga a tavasz.
Vágólapra másolva!
Medvehagyma-krémleves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 150 g medvehagyma
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 400 ml kókuszkrém
  • 200 ml víz
  • 1 húsleves leveskocka

Elkészítés:

Mossuk meg, majd durván aprítsuk fel a medvehagymát.
Melegítsük fel az olajat, pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát.
Adjuk hozzá a kókuszkrémet és a vizet.
Morzsoljuk bele a leveskockát, majd szórjuk bele a medvehagymát és hagyjuk összerottyanni.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Tálaljuk egy kanál fokhagymás pesztóval, reszelt fokhagymával vagy újhagymával megszórva.