Mennyei kalóriabomba a sütőből: rebarbarás morzsasüti

morzsasüti
Vágólapra másolva!
A morzsasüti nemcsak itthon, hanem az angoloknál is igen híres és kedvelt desszert. A legjobb benne, hogy bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük, almából, őszibarackból, körtéből, cseresznyéből, de még ezzel a zöldséggel is finom! Íme a rebarbarás morzsasüti receptje!
Vágólapra másolva!
Rebarbarás morzsasüti. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Rebarbarás morzsasüti

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 500 g rebarbara, apróra vágva
  • 100 g cukor
  • 3 evőkanál víz

Hozzávalók a tésztához:

  • 140 g liszt
  • 85 g vaj
  • 50 g barna cukor
  • 50 g apróra tört dió

Elkészítés:

Tegyük a rebarbarát, a cukrot és a vizet egy edénybe, és kezdjük el főzni alacsony lángon.
Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
Körülbelül 15 perc után a rebarbara meglágyul.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a lisztet egy edénybe, bele a feldarabolt vajat.
Dörzsöljük össze az ujjainkkal.
Adjuk hozzá a cukrot, majd a diót, és dörzsöljük még tovább.
Oszlassuk el a rebarbarát egy tepsi alján, majd szórjuk rá a tésztát is.
Süssük 30 percig, vagy amíg aranybarnává válik.
Tálaljuk fagylalttal vagy tejszínhabbal.