A múlt héten borrá változtattuk a vizet

bor
Vágólapra másolva!
A hét rendkívül tanulságos volt számunkra: kiderült, hogy víz helyett borban is főzhetünk tésztát, illetve hogy bizonyos zöldségek rendszeres fogyasztása sokak számára veszélyes lehet. Annyira megdöbbentünk, hogy a grillzöldségeket lecseréltük sajtra, és a bor helyett sört párosítottunk hozzá. Később megtanultuk, hogyan lehet kiválasztani a legfinomabb ananászt, sőt azt is, hogyan készít rántottát Jamie Oliver. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Víz helyett borban főzik ki a tésztát

Léteznek olyan receptek, amelyek elkészítése hihetetlenül egyszerű, mégis egy ínycsiklandó, ráadásul nem mindennapi fogás kerül az asztalra. Például, ha a bort lecseréljük vízre, kifőzhetjük benne a tésztát.

A sajtok kikosarazták a borokat

A sajtokat sokan elsősorban a borokkal kapcsolják össze, pedig sörökkel kombinálva ugyanúgy izgalmas, különleges ízélményt nyújtanak. A párosítás titka elsősorban a hasonló intenzitásban rejlik.

Forrás: AOL

Puha, friss sajtokhoz, mint például a feta és a mascarpone, leginkább egy lágy lager illik, míg egy érettebb camembert-hez egy klasszikus porter vagy egy gyümölcsös ale. Ám, ha valaki inkább a félkemény sajtokra esküszik, annak egy könnyed IPA-t ajánlunk.

Hitte volna, hogy egy desszert is lehet egészséges?

A legtöbben azt hiszik, hogy az egészséges táplálkozásban semmi izgalmas nincs, és még a desszerteket is száműzni kell az étrendből. Pedig ez egyáltalán nem igaz!

Íme az új trend: szivárványszínű tészta

Számos különös trendről hallottunk már a csillámporos kávétól kezdve a fekete fagylalton keresztül egészen a hableánypirítósig. Ezek a különös, de annál feltűnöbb fogások és italok uralják az internetet, és úgy tűnik, a hódítás folytatódik. Itt az unikornistészta.

Forrás: The Indigo Kitchen

Első ránézésre talán nem is gondolná, de az unikornistészta egyáltalán nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot. Bár, hogy pontosak legyünk, elkészítheti azzal is, ám inkább maradjon a természetes összetevőknél.

Most megeheti egy kosárlabdázó cipőjét

James Harden – a Houston Rockets kosárlabdázója – lett az NBA, vagyis az észak-amerikai bajnokság múlt szezonjának legértékesebb játékosa. A Trolli cukorkagyártó úgy tisztelgett a kosárlabda-játékos előtt, hogy megformázta a cipőjét cukorból.

Tej helyett ezt tegye a kávéba

Kókuszolaj a kávéba? Először talán elrettentően hangzik, azonban számos okot tudunk mutatni, miért érdemes mégis kipróbálnia. Az egyik, hogy az unalmas reggeli fekete így egy izgalmas és egészséges itallá változik.

Forrás: Organic Daily Post

A kávé és a kókuszolaj hozzájárul az immunrendszer egészségéhez, serkenti az anyagcserét és energiát ad. Ezzel már meg is nyerte az aranyat! Pedig még az agyműködést és a tápanyagfelvételt is javítja.

Ez a tál saláta valójában csokoládé

Nina Charles úgy döntött, végre készít egy olyan salátát, amit ő is szívesen megeszik. Ám van itt egy kis bökkenő: nem szereti a zöldségeket. Videóval.

Ideje varázspálcára cserélni a fakanalat

A rajongók egyik titkos álma válhatott valóra, amikor piacra dobták az első Harry Potter-szakácskönyvet. A hírek szerint senkinek sem kell varázslónak lennie ahhoz, hogy el tudja készíteni a fogásokat, hiszen az instrukciókat nagyon könnyű követni.

Forrás: Pretty Geekery

A könyvben több mint 150 recept található, köztük a már jól ismert ételek, mint Sipor – eredeti nevén Kreacher – hagymalevese vagy Molly Weasley húsgombócai. Így valóban igazi Roxfort-stílusú vacsorát készíthet néhány óra alatt.

Gondolná, hogy ez egy dinnye?

Míg mi tűkön ülve várjuk, hogy kezdetét vegye a dinnyeszezon, annyira szeretjük a lédús, piros húsú, jó édes dinnyét, addig mások inkább szobrot készítenek belőle.

Elnyalhatja a saját arcát

A Firebox új őrülettel rukkolt elő. Láttunk már színes, mintás, kis és nagy nyalókákat minden mennyiségben, ám ilyet még sosem. Mert ezen a saját arcunk van!

Egy bögre egészség reggelire

A gyümölcsturmixok virágkorát éljük: szívesen kortyoljuk őket reggelire, edzés után vagy munka közben. Rendkívül sokoldalúak, hiszen olyan hozzávalókból készítjük el, amilyenből csak akarjuk. Így tulajdonképp egy bögre tápanyagokban gazdag finomság kerül a poharunkba.

Kíváncsi, hogyan készít rántottát Jamie Oliver? Lapozzon tovább!