Így kerülje el a konyhai bakiparádét

konyha, hiba, baklövés
Vágólapra másolva!
Szerintünk nincs olyan háztartás, ahol az anyuka vagy a nagymama ne készített volna brownie-t legalább egyszer az életben. Hiszen ki ne szeretné a csokoládés süteményt? A brownie sokak kedvence, hiszen könnyű elkészíteni, és még finom is. Kezdő szakácsként azonban belefuthatunk olyan hibákba, amelyek kevésbé élvezhetővé teszik a végeredményt. Sőt, a próbálkozás akár konyhai bakiparádéba is torkollhat. Ezt az egyszerű desszertet ugyanis öt ponton is el lehet rontani.
Vágólapra másolva!

Akár csokoládéval, akár kakaóval készítjük, fontos a minőség. Csokoládécsipszet semmiképp se használjunk, mert nem lesz élvezetes a végeredmény, viszont egy tábla jó étcsokoládé csodákra képes.

A minőségi alapanyag minden étel és desszert elkészítésénél nélkülözhetetlen.

A hőmérséklet minden süteménynél és ételnél fontos. Persze nem az elkészült fogásoké, hanem az alapanyagoké! A tojást például csak olyan hozzávalókkal szabad összekeverni, amelyek hidegek, hiszen hő hatására elkezd megfőni. Csak egy adag forró olvadt csokoládé vagy vaj kell, és máris nem olyan lesz a végeredmény, mint vártuk.

A következő hiba, amely a nem megfelelő hőmérsékletből fakad: a tojást és a vajat hidegen, rögtön a hűtőből kivéve használjuk fel.

Helyette ügyeljünk arra, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, mert így simább tésztát fogunk kapni.

Hibaforrás lehet az is, ha túlgondoljuk a receptet, és megpróbáljuk különböző ízekkel feldobni. Jól illik hozzá a dió, a mogyoróvaj és a krémsajt, ám ezeknél az alapanyagoknál álljunk is meg.

Ó, és persze mindig tartsuk be a sütési időt, és ellenőrizzük tűpróbával a sütemény állagát! Ez minden desszertre igaz.

Amennyiben betartjuk ezt a néhány szabályt, garantáltan elkerülhetjük a konyhai bakiparádét. Legalábbis ha desszertkészítésről van szó, mindenképp.

Próbáljuk ki ezt a receptet, és teszteljük tudásunkat!

Forrás: Tastemade

Snickerses brownie

Hozzávalók:

  • ½ csésze vaj, megolvasztva, kihűtve
  • ½ csésze cukor
  • 2 szobahőmérsékletű tojás, felverve
  • egy csipet só
  • ½ csésze minőségi, cukrozatlan kakaópor
  • egy csipet eredeti bourbon vanília, vagyis a rúd kikapart magja és belseje
  • ½ csésze liszt
  • 2 darab Snickers

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Keverjük össze a vajat a cukorral egy tálban, azután adjuk hozzá a felvert tojásokat, a sót, a kakaóport és a vaníliát.

Amikor a tészta kisimul, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá, a lisztet. Törjük apró darabokra az egyik csokoládét, és keverjük bele a tésztába.

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, azután oszlassuk el benne a keveréket. Süssük 30 percig.

Amint a sütemény kihűlt, törjük össze a maradék csokoládét, és szórjuk rá. Készítsünk hozzá vaníliapudingot, és tálaljuk azzal.