Szalonnával, jalapenóval és sajttal töltött lilahagyma

hagyma, töltött hagyma
Vágólapra másolva!
Ha töltött hagymáról van szó, általában a vöröset választjuk, ám a lilahagyma íze kifejezetten harmonizál a baconnel, jalapeno paprikával, barbecue szósszal és a sajttal. Ezt a fogást grillen és a sütőben is el lehet készíteni. Utóbbi esetben a füstös aroma ugyan hiányozni fog, de az ízek élvezeti értékéből nem fog elvenni.
Vágólapra másolva!

Ez az egyszerű, mégis izgalmas recept bármelyik családi vacsorán vagy baráti összejövetelen megállja a helyét, körettel főfogásnak, vagy önmagában előételnek.

Töltött hagyma friss fűszerrel Forrás: shutterstock.com

Töltött hagyma

Hozzávalók:

  • 4 nagy fej lilahagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 4 bacon szalonna apróra vágva
  • 4 jalapeno paprika, apróra vágva
  • ½ csésze barbecue szósz
  • ½ csésze reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

Vágjuk le a hagyma tetejét és alját, távolítsuk el a héját, majd vágjunk bele üreget. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a közepéből kiszedett, apróra vágott hagymadarabokat, a szalonnát, a jalapenót, majd pirítsuk négy percig. Tegyünk 2 evőkanállal a hagyma belsejébe, majd rakjunk egy kis vajat a tetejére. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, tegyük a hagymákat tepsibe, locsoljunk alá fél dl vizet, majd süssük 25 percig, amíg a hagyma meg nem puhul, majd pirítsuk tovább a sütő grillező funkcióján.