Teszteljen, tanuljon, falatozzon: kezdődik a Gourmet Fesztivál

Gourmet feszt sajttáj
Vágólapra másolva!
Michelin-csillagos külföldi és magyar séfekkel, bővült kínálattal, fővárosi és vidéki éttermek széles választékával, nemzetközi és hazai ízekkel újra vár mindenkit a csütörtökön induló idei Gourmet Fesztivál.
Vágólapra másolva!

Május 18-21. között a szokásos helyen, a Millenárison fogadja látogatóit a Gourmet Fesztivál a már megszokott módon és minőségben.

Idén a mangalica és az eper került fókuszba,

a híres-neves séfek és éttermek, cukrászdák, gasztrobloggerek ebben a témában kínálnak összesen több mint kétszáz féle ételt és italt. A fine dining konyhától a kézműves hamburgerig minden megtalálható lesz a rendezvényen.

Fotó: Mudra László - Origo

A leghíresebb séfek exkluzív ebédekkel és vacsorákkal várják a fine dining ételsorra leginkább éhezőket, a tudásra szomjazó vendégek a legizgalmasabb workshopokon adózhatnak szenvedélyüknek, míg az ételeket inkább kóstolni vágyó gourmet-k a legváltozatosabb alapanyagokból készült ízeket tesztelhetik kedvükre:

a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át, a libamájtortától a fehér csokoládés passziókrémlevesig, a tavaszi tekercstől a mangalica tortilláig

a legkülönfélébb ételeket.

Újdonság, hogy a családosokat is külön helyszín fogadja majd, ahol a babakonyhától a tinédzsereknek szóló főzőiskoláig minden megtalálható, ami megkönnyíti a rendezvény gyerekekkel történő látogatását.

Idén először az esemény záróakkordjaként a magyar Bocuse d'Or csapat részvételével átadják a Gourmet-díjakat, ahol a legkiválóbb kiállítókat és a legjobb ételek készítőit jutamazzák majd.

A változatlan, 3900 Ft-os áron kínált napi jegyért és a 7900 Ft-os áron kínált bérletért cserében a látogatók megkóstolhatják a méltán híres mádi furmintot, tesztelhetnek prémium belga söröket, pálinkát és skót whiskyt is. Mindezek mellé borospoharat, streed food falatkát, egy Magyar Konyha aktuális számát és egy Jamie magazint is magukkal vihetnek majd a vendégek.