Russel Westbrook beállította az NBA elérhetetlennek hitt rekordját

Los Angeles Lakers v Washington Wizards GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
WASHINGTON, DC - APRIL 28: Russell Westbrook #4 of the Washington Wizards in action against the Los Angeles Lakers at Capital One Arena on April 28, 2021 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Patrick Smith/Getty Images/AFP (Photo by Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Washington Wizards hosszabbítás után 133-132-re nyert az Indiana Pacers vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A győztes együttesben Russell Westbrook ezúttal is tripla duplával (33 pont, 19 lepattanó, 15 gólpassz) zárt, karrierje során immár 181. alkalommal, és utolérte a ligában csúcstartó Oscar Robertsont. A legendás játékos az 1961-62-es szezon óta tartja a rekordot, ugyanebben az idényben átlagolt a teljes szezonra nézve tripla-duplát. Hasonlóra azóta csak egy játékos volt képes a liga történelmében: Russel Westbrook.

Westbrook ezúttal nem csak a rekordot állította be, hanem a meccset is megnyerte a Wizardsnak: egy másodperccel a hosszabbítás vége előtt értékesített két büntetőjével vette át a vezetést a fővárosi csapat, majd a Pacers utolsó támadásánál ő blokkolta Caris LeVert háromontos kísérletét.

A Wizards ezzel megelőzte a Pacerst, és feljött a 9. pozícióba a Keleti főcsoportban, és nagyon közel jár, hogy bekerüljön a rájátszásért folyó play-inbe.

Nyugaton is volt egy játékos, akinek szokás szerint nagyon jól ment a dobás. A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry mindössze 29 játékperc alatt ért el 49 pontot (benne 11 triplával), és a Wizardsban 50 pontot szerző Bradley Beal előtt ismét vezeti a pontszerzők listáját. Curry jelenleg 31,9, míg Beal 31,4 pontos átlagot mondhat magáénak.

Eredmények:
Indiana Pacers-Washington Wizards 132-133 - hosszabbítás után
Philadelphia 76ers-Detroit Pistons 118-104
Toronto Raptors-Memphis Grizzlies 99-109
Denver Nuggets-Brooklyn Nets 119-125
Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder 136-97
Portland Trail Blazers-San Antonio Spurs 124-102
Utah Jazz-Houston Rockets 124-116