Vágólapra másolva!
Meghosszabbította a szerződését a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth vezetőedzője, a baszk Andoni Iraola, aki a megállapodás értelmében a 2025/2026-os idény végéig irányítja az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatot.

A 41 éves baszk edző tavaly júniusban érkezett a dél-angliai klubhoz, vezetésével az első kilenc meccséből egyet sem tudott megnyerni a gárda a Premier League-ben, utába viszont új erőre kapott, most pedig egy fordulóval a zárás előtt a 11. helyen áll a tabellán 48 ponttal, ami kettővel több, mint klub eddigi legjobbja az élvonalban. A Bournemouth ugyanis a 2016/2017-es szezont 46 ponttal zárta.

Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam a szerződést. Jó tapasztalatokat szereztünk az első közös szezonunkkal a Premier League-ben, és örülök, hogy mindkét fél tovább akarja folytatni a kapcsolatot

 - mondta Andoni Iraola a szerződés aláírása után.

Andoni Iraola remek munkát végez a Bournemouth csapatánál
Fotó: AFP

"Büszke vagyok arra, hogy elértük a pontrekordot. Nagyon kemény bajnokságban játszunk, nagyon jó ellenfelekkel. Lassan indult a szezon, de úgy gondolom, sokat fejlődtünk és a megfelelő módon játszunk. Tovább kell fejlesztenünk a csapatot, mert a Premier League színvonala nagyon magas. 

Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak mindenért, amit az első közös évünkben tettek. Hálás vagyok, hogy már az elején is támogattak minket, amikor még nem nyertünk meccseket, és hogy egész évben nagyon segítőkészek voltak a játékosokkal

 – tette hozzá a baszk szakember, aki korábban a spanyol bajnokságban szereplő Rayo Vallecanót irányította 2020-tól 2023-ig.

Andoni Iraola remek szezonjára a szigetországban is felfigyeltek. A baszk szakember ugyanis ott van a jelöltek között az év edzője díjra, méghozzá olyan sztáredzők mellett, mint Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Unai Emery és Mikel Arteta. 

Kerkez Milos és Andoni Iraola
Fotó: Kerkez Milos/Twitter

A 20 éves Kerkez Milos tavaly júliusban igazolt a Bournemouth-hoz, amelynek színeiben azóta 32 tétmeccsen lépett pályára, ebből 27-szer a Premier League-ben.

A magyar válogatott balszélső csapata legutóbbi három bajnoki mérkőzését kihagyta, miután április 24-én kapott egy véleményes piros lapot a Wolverhampton Wanderers elleni bajnokin. Kerkez letöltötte az eltiltását, így a Premier League záró fordulójában visszatérhet a Bournemouth együttesébe a Chelsea elleni rangadóra. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.