Vágólapra másolva!
A XVII. Ultrabalaton 211 km-es távja idén Balatonfüredről indult. A négynapos eseményen élsportolók és amatőrök egyéniben és csapatban indulhattak.

Több mint 22.000 nevezés érkezett az év egyik legfontosabb futóeseményére, ahol

a Magyar Honvédség és az atlétikai világbajnokság szervezői karöltve képviseltették magukat.

Rajthoz állt Schmidt Ádám a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Böröndi Gábor a Honvéd Vezérkar főnöke mellett Németh Balázs a szervezőbizottság részéről, valamint

Rozs Gergely volt Exathlon versenyző, aki ma már a honvédségnél szolgál.

Rozs Gergely is elindult az Ultrabalatonon tv2

Ahogy az említettük, az Ultrabalatonon az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokság is képviselteti magát, az esemény ugyanis a vb-t felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása.

Az Ultrabalaton minden résztvevője 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhat jegyeket vagy bérleteket az atlétikai vb-re.

Limonádé, meleg tea, gyümölcs és müzliszelet, valamint frissítő masszázs, DJ fények és egy különleges vendég,

Kamarás Iván is várta szombat este az NN Ultrabalaton futóit a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság frissítőpontján.

Kamarás Iván is várta szombat este az NN Ultrabalaton futóit a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság frissítőpontján Forrás: wabudapest23

"Az életemben évtizedek óta főszerepet játszik a sport: a jóga, a gyógytorna és az úszás mellett rendszeresen húzok futócipőt is. A futás kikapcsol és olyan állóképességet ad, amit más mozgással nem lehet elérni.

Örömmel vállaltam a feladatot, hogy az atlétikai világbajnokság képviseletében egy kis plusz energiával töltsük fel azokat, akik vállalták ezt az embert próbáló megmérettetést

- mondta Kamarás Iván, aki maga is ott lesz augusztusban a lelátón.

Az NN Ultrabalaton indulói a vb szurkolói klubján keresztül féláron vehetik meg jegyeiket a világ harmadik legnagyobb sporteseményére, hogy a sportág szuperhőseinek szurkoljanak augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban.

"Mindenhol igyekszünk ott lenni a Hősök Tere szurkolói klubbal, ahol azokkal találkozhatunk, akiknek fontos a mozgás, az aktív, sportos élet.

Az pedig külön öröm, ha ezzel a lehetőséggel mozgásra csábítjuk azokat, akik eddig kevésbé éltek aktív életet, de emiatt elkezdenek sportolni – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.