Vágólapra másolva!
Miklós naphoz igazodva stílszerűen Cora Mikulás Kupa néven rendeztek évadzáró aerobikversenyt a budakalászi sportcsarnokban, és abban sincs semmi meglepő, hogy az Eb-ezüstérmes Dóka Gabriella volt az egyik főszervező. A másik viszont most bukkant fel először a sportágban, nevezetesen az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok öttusázó Balogh Gábor.

"Balogh Gabival nagyon jó barátok vagyunk, de rendezvényszervezésben most debütáltunk együtt. S mondhatom, hogy egy remek hangulatú versenyt hoztunk össze, a gyerekek és a szülők is élvezték. A nap végén tíz kategóriában osztottunk ki érmeket és Mikulás-csomagokat, s volt külön ajándéksorsolás is. A versenyen egyébként összesen közel százan indultak, és a legnagyobb harc a 12-14 éves lányok között volt, ahol végül Hably Alexandra, az UM Szolnok versenyzője nyert" - mondta el a trióban Eb-ezüstérmes, Világkupán ugyancsak második helyezett Dóka Gabriella, aki az aktív versenyzést a közelmúltban hagyta abba, és ma már az utánpótlás nevelésben dolgozik.

- Honnan jött az ötlet? - kérdeztük Balogh Gábort.
- Az ötlet Gabié volt, ő vetette fel, hogy az aerobikosoknak most éppen holt idényük van, így igazán összehozhatnánk egy versenyt. A helyszín pedig adott volt, hiszen a budakalászi sportcsarnoknak én vagyok az egyik üzemeltetője.

- Konkrétan a szervezésből mivel vette ki a részét?
- Vállaltam a szponzorok felkutatását, és a velük történő tárgyalásokra is elkísértem Gabit.

- Jutott rá ideje?
- Hogyne, hiszen most én is csak alapozó időszakban vagyok, ilyenkor több a szabadidő. De egyébként sem kellett sokat rohangálnom, viszonylag gyorsan sikerült támogatókat találnunk.

- Elképzelhető, hogy lesz folytatás, és akár felnőtt versenyt is rendeznek együtt?
- Igen, szeretnénk, már csak azért is, mert a mostani Mikulás Kupa után minden tekintetben nagyon kedvezőek a tapasztalataink.

Fábik Tibor