Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

[Frissítve] Óriási botrány elé nézhet az Apple

apple ipad pro iphone watch airpods
Fotó: Dennis Brendel / Unsplash
Vágólapra másolva!
Már idegeneknél is felbukkanhatnak az Apple készülékekről törölt fotóink. Ha igaz a hír, akkor a történetének egyik legnagyobb botránya elé nézhet az Apple.
Vágólapra másolva!

Röviddel a fontos újítást hozott iOS 17.5 kiadását követően bizarr jelenségről érkeztek beszámolók, a szoftverfrissítést telepített iPhone-tulajoknál akár évekkel ezelőtt véglegesen töröltnek hitt fotók bukkantak fel.

apple ipad kisegítő lehetőség akadálymentesítés
Hiába töröljük az Apple iPad rendszerét, mielőtt eladjuk?
Fotó: Apple

Ez nagyon kellemetlenül hangzik, azonban most igazán vérfagyasztó internetes beszámoló érkezett, amely szerint a bug miatt a használtan vett készülékeken is feltűnhettek a korábbi tulajok képei. Azt állítja a panaszos, hogy tavaly szeptemberben eladta a negyedik generációs iPad Pro táblagépét egy ismerősének, előtte pedig az Apple hivatalos útmutatóját használva felkészítette azt a továbbértékesítésre, azaz törölte róla az összes adatát.

Eddig minden szép és jó volt, azonban a táblagép iPadOS 17.5-re való frissítését követően felhívta az ismerőse, hogy általa készített képek tűntek fel a táblagépen.

Egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni a beszámolót, de ha ilyen tényleg előfordulhat, akkor hatalmas botrány elé néz az Apple. Hírünk írásáig a vállalat még mindig nem nyilatkozott a holtukból feltámadott fotók ügyében, így rejtély, hogy mi áll a háttérben és mikorra fog megoldódni a probléma.

Frissítés: az Apple kiadta a javítást a hibára, a részletek itt olvashatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről