Újabb brazil focista dőlt ki az olimpiai csapatból

Douglas Costa
Douglas Costának a legrosszabbkor jött elő a sérülése /
Vágólapra másolva!
Ezúttal Douglas Costa, a Bayern München játékosa volt kénytelen visszamondani a szereplést sérülés miatt.
Vágólapra másolva!

A játékos klubja közölte, hogy a támadó középpályás combsérülést szenvedett, ami megakdályozza részvételét a nyári játékokon.

„A Bayern München tájékoztatta a brazil szövetséget, hogy Costára nem számíthat" – áll a bajorok közleményében, amelyben Karl-Heinz Rummenigge, a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója mélységes sajnálatát fejezte ki.

Douglas Costának a legrosszabbkor jött elő a sérülése / Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Douglas Costa lett volna – Neymarral és a kapus Fernando Prasszal – a harmadik túlkoros a brazil válogatottban. Az olimpián 23 éven aluli labdarúgók szerepelhetnek, de csapatonként három idősebb is nevezhető.

A szomszédnak még rosszabb

Az ötszörös világbajnok brazilok még nem nyertek olimpiai aranyat fociban, ezért különösen fontos nekik, hogy a lehető legerősebb csapattal álljanak ki saját közönségük előtt. Douglas Costa a második, akinek kevéssel rajt előtt kell lemondania a riói szereplésről. Korábban a Sahtar Donyeckben szereplő Fredet kellett kihúzni a listáról, akit klubja egyszerűen nem engedett el az olimpiára.

Costa helyettese az a Renato Augusto lehet, akit még a Copa América után lemondó Dunga fedezett föl a válogatott számára.

Azonban könnyen lehet, hogy őt sem fogja elengedni kínai klubja, a Beijing Guoan, mivel javában tart a bajnokság.

Ebben az esetben az olimpiai csapatot irányító Rogerio Micale újabb helyettest kell, hogy keressen.

A brazilok még mindig jobban állnak, mint a nagy rivális Argentina, ahol a csapat sztárjai sorra mondják vissza a szereplést, vagy – Fredhez hasonlóan – a klubjuk tiltja meg nekik a részvételt.