Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a Real Madrid 3-2-re legyőzte az FC Barcelonát a Santiago Bernabéu Stadionban, ezzel Carlo Ancelotti csapata már 11 pont előnnyel vezet a La Ligában és óriási lépést tett a bajnoki cím felé. A katalán csapat nem csak a meccset és a bajnoki címet, hanem az egyik legjobb játékosát, a holland válogatott Frenki De Jongot is elveszítette, aki azt első félidő végén hordágyon kellett levinni a pályáról. Egy nappal a találkozót követően a Barcelona hivatalos honlapján adta tájékoztatást a 26 éves focista állapotáról.

Az első félidő hosszabbításában Frenkie De Jong összerúgott Federico Valverdével, a holland válogatott középpályás súlyos bokasérülést szenvedett és hordágyon kellett levinni a pályáról. A Barcelona játékosa folyamatosan a fejét fogta a fájdalom miatt a hordágyon, így arra lehetett következtetni, hogy nagy a baj.

A katalán klub hivatalos honlapján hétfőn délután azt írták, hogy a holland középpályás bokaficamot szenvedett a jobb lábában, a várható felépülésének idejéről azonban nem írtak.

De Jong rendkívül peches az idei szezonban. 

A holland válogatott középpályás március 3-án szenvedett részleges szalagszakadást az Athletic Bilbao elleni találkozón, április 10-én térhetett vissza a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre. 

Real Madrid v Barcelona - La Liga
Frenkie De Jong az idei szezonban valószínűleg már nem játszhat
Fotó: Anadolu via AFP

Könnyen lehet, hogy De Jong számára véget ért a klubszezon. A nagy kérdés most már az, hogy a kevesebb mint két hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságon ott lehet-e a holland keretben. Ronald Koemannak biztosan okozna álmatlan perceket, ha nem számolhatna vele a francia, lengyel, osztrák trió ellen.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.