Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában címvédő Manchester City tízmeccsesre növelte győzelmi sorozatát az első számú európai futballkupában. A tízből kettőt még az előző, nyolcat pedig a mostani szezonban ért el Pep Guardiola csapata.

Miután a nyolcaddöntő visszavágóján is nyert (3-1, összesítésben 6-2) a dán FC Köbenhavn ellen, már tízmeccsesre növelte győzelmi sorozatát a BL-ben a Manchester City.

Az MTI beszámolója szerint e mutatóban a rekordot a Bayern München tartja 15 győzelemmel, s az FC Barcelona a második "zsinórban" megnyert 11 mérkőzéssel. Az angol csapathoz hasonlóan 10-es sorozatsikerrel áll a harmadik helyen a Real Madrid és az AC Milan is.

Manchester City
A BL-címvédő Manchester City tízmeccses győzelmi sorozatnál tart
Fotó: AFP / AFP

A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) kiemelte, hogy a Manchester City immár kilenc egymást követő hazai BL-mérkőzésén szerzett legalább három gólt, ami példa nélküli a Bajnokok Ligájában.

És itt még nincsen vége az elképesztő mutatóknak: Pep Guardiola alakulata sorozatban harmincadik hazai BL-meccsén maradt veretlen, ennél jobbat csak a Barcelona tudott produkálni, amely megszakítás nélkül 38 otthoni BL-találkozóján tudta megőrizni veretlenségét 2013 szeptembere és 2020 novembere között. A 30 mérkőzésből két döntetlen mellett a City 28-at megnyert.

Guardiola edzői pályafutása során 14. alkalommal jutott be aktuális csapatával a BL negyeddöntőjébe, akárcsak a Real Madrid szakvezetőjeként Carlo Ancelotti, aki a királyi gárdával a szerda esti 1-1-gyel (összesítésben 2-1-gyel) a Lipcsén, Willi Orbán és Gulácsi Péter együttesén lépett túl. A spanyol és olasz mester duója ezzel megelőzte az eddig velük együtt 13 továbbjutással BL-csúcstartónak számító Alex Fergusont, a Manchester United korábbi legendás skót sikertrénerét.