Ez az elátkozott kastély minden tulajdonosnak szörnyű balszerencsét hozott

Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i Los Feliz városrészben áll egy hatalmas, egykor impozáns kastély, ami már évtizedek óta kísért az ingatlanpiacon. Habár több tulajdonosa is volt már, mindenki hanyatt-homlok menekült innen. Mi lehet ennyire rémisztő ebben a kívülről teljesen átlagosnak tűnő kúriában?
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i Los Feliz városrészben, a Glendower Place 2475-ben található, egykor impozáns kastélyszerű épület már 60 éve kísértetiesen része az ingatlanpiacnak. Nagyszerűsége ellenére az öt hálószobás, 464,5 négyzetméteren elterülő ingatlan 60 év alatt nem talált állandó lakót, amihez minden bizonnyal jelentős mértékben hozzájárult a rémisztő története és a rossz hangulata is, ami mindenkire negatív hatással van, aki otthonának meri nevezni - tudta meg a The Post.

A rossz hírű épület az évtizedek során többször is gazdát cserélt már, és minden új tulajdonosa üresen, elhagyatottan hagyta azt, amikor kiköltözött innen. De mégis mitől ennyire rémisztő és rossz hírű ez az ingatlan

A Post kiderítette, hogy horrorisztikus megítélése a ház múltjához köthető. 

Íme a hátborzongató ok, amiért 60 év után senki sem mer lakni ebben az elhagyatott, 2,4 millió dolláros Los Angeles-i kúriában, 2475 Glendower Place, 2475GlendowerPlace
A Los Angeles-i kúria története címlapokon is szerepelt
Fotó: LA Times

Az 1925-ben épült ház eredetileg Harold és Florence Schumacher otthona volt, akik rejtélyes módon mindössze pár héttel egymást követően haltak meg 1928-ban. A következő tulajdonosok két évvel később hasonlóan szerencsétlen sorsra jutottak: Welford Beaton magazinszerkesztő költözött ide fiával, Donald-dal. A fiú mindössze 21 éves volt, amikor meghalt egy fertőzés következtében, és csupán egy évvel később Welford anyagilag teljesen tönkrement. 

Az ingatlan legsötétebb fejezete 1959-ben bontakozott ki, amikor Harold Perelson orvos, feleségével Lilliannel és három gyermekükkel, Judyval, Joellel és Debbievel ebbe a házba költöztek. A családnak hamarosan pézügyi gondjai lettek, az apa orvosi rendelője eladósodott, emiatt pedig egyre erőszakosabb kirohanásai lettek. Ez odáig fajult, hogy egyik éjjel a férfi fogott egy gömbkalapácsot, és agyonverte vele a feleségét, miközben az aludt. Ezt követően pedig az akkor 18 éves Judyt is megtámadta. A lány sikolyaira felébredt a húga, Debbie is, aki később a kiérkező rendőröknek az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy apja azt mondta neki: 

"Menj vissza az ágyba, kicsim - ez csak egy rémálom".

Hamarosan Joel is felébredt, ami elterelte Harold figyelmét, ez pedig éppen elég időt adott Judynak a menekülésre. Az apa - talán, mert felfogta, hogy mit tett - pentobarbitál tabletták túladagolásával öngyilkos lett.

Az ingatlant azóta is elátkozottnak tartják, és a médiában a "Los Feliz-i gyilkos kúria" becenevet kapta. Annak ellenére, hogy a ház többször is lakókat cserélt, több mint hat évtizeden át üresen állt, és egyre romosabb állapotba került.

Íme a hátborzongató ok, amiért 60 év után senki sem mer lakni ebben az elhagyatott, 2,4 millió dolláros Los Angeles-i kúriában, 2475 Glendower Place, 2475GlendowerPlace
A Los Angeles-i kastély épülete
Fotó: Zillow

Még az olyan magas rangú vevőknek sem sikerült megtörniük az átkot, mint Lisa Bloom ügyvédnő, aki 2016-ban vásárolta meg az ingatlant 2,28 millió dollárért. Az asszony szeretett volna némi felújítást végeztetni a házon, ez azonban bizonyos engedélyezési problémák miatt végül megrekedt. Bloom 2020-ban kiköltözött és eladta  a házat 2,35 millió dollárért. Az asszony szerencsétlensége egyébként nem ért véget a felújítási kudarccal, munkája is megsínylette, hogy pont ezt a házat választotta ki magának. 

Hiába ígértek jelentős átalakításokat az ingatlanon, azóta senki sem akarta megvenni, ezért 2022-ben törölték azt az ingatlanpiacról. A megszerzett hírek szerint hamarosan egy árverésen próbálnak megszabadulni tőle. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Forrás: New York Post