Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Diósgyőr hazai pályán 4-2-re nyert a címvédő Zalaegerszeg ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A Magyar Kupa címvédője remekül kezdte a tavaszi szezont az NB I-ben, azonban az edzőváltás után szintén formába lendült Diósgyőr otthonába látogatott, így nem számíthatott könnyű meccsre a nyolcaddöntőben.

Nagyon jól kezdett a DVTK, már a 7. percben vezetést szerzett Gera Dániel szöglet utáni fejesgóljával. Vladimir Radenkovics csapata lendületben maradt és Pozeg Vancas megpattanó lövésével a 13. percben megduplázta előnyét. 

A szünet előtt úgy tűnt, eldőlhetett a továbbjutás, ugyanis Szabó Levente találatával már 3-0-ra vezetett a hazai együttes.

DVTK, ZTE, Magyar Kupa
A DVTK egy félidő alatt három gólt lőtt a Zalaegerszegnek
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az 54. percben szépített a ZTE, Sajbán Máté szép akció után néhány méterről helyezett a bal alsó sarokba. A 75. percben aztán végleg eldőlt a találkozó, 

Bright Edomwonyi 17 méteres lövése a kapuban kötött ki, ám ehhez a rosszul helyezkedő Dombó kapus is kellett, aki bevédte a távoli lövést.

A 82. percben a videóbírós visszajátszás után 11-est kapott a Zalaegerszeg, Yohan Croizet pedig magabiztosan váltotta gólra a büntetőt. 

A hajrában már nem láthattak több gólt a szurkolók, a címvédő ZTE kiesett, a DVTK pedig első félidei remeklésének köszönhetően továbbjutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE FC 4-2 (3-0)
gól: Gera D. (8.), Pozeg Vancas (13.), Szabó L. (45+3.), Edomwonyi (76.), illetve Sajbán (54.), Croizet (83., 11-esből)