Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Törökországgal csaphat össze márciusban, felkészülési mérkőzésen. A bejelentés még nem hivatalos, de Marco Rossi már mindenben megegyezett a török válogatott ugyancsak olasz szakvezetőjével, Vincenzo Montellával.

A török és a magyar labdarúgó-válogatott is csoportelsőként jutott ki a nyári, németországi Európa-bajnokságra. A márciusi pótselejtezők ideje alatt így a válogatott szünetben tétmérkőzés egyik együttesre sem vár, ám valószínűleg a legtöbb Eb-résztvevő csapat szervezni fog tavaszra felkészülési mérkőzést. A magyar válogatott akkori ellenfele még nem vált biztossá, de úgy tűnik, Törökország ellen összecsaphatnak Szoboszlai Dominikék.

Marco Rossi együttese a törökök ellen készülhet az Eb-re Fotó: Csudai Sándor - Origo

Marco Rossi és Vincenzo Montella is szeretne magyar-török meccset

„Miután mindketten kiharcoltuk az Eb-részvételt,

Ez egy jó teszt lehet, négy hónappal a tavaly utolsó meccsünk után lemérhetjük, hogyan állunk, milyen állapotban vagyunk" – idézte az nso.hu Marco Rossi Diretta.it-nek adott nyilatkozatát a török válogatott olasz szövetségi kapitányáról. A mérkőzés tehát még nem hivatalos, de mindkét fél szeretné, hogy létrejöjjön a magyar-török találkozó valamelyik országban.

A magyar válogatott a nyári foci-Eb-n Svájccal, a házigazda Németországgal és Skóciával került egy csoportba, míg a törökök Portugália, Csehország és egy pótselejtezős ellenfél ellen lépnek pályára.