Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján a Bayern München 2-1-re kikapott a Real Madridtól a Santiago Bernabeu Stadionban, így 4-3-as összesítéssel kiesett. A mérkőzés után a vesztes csapat edzője, Thomas Tuchel a bírókat szidta, azonban az ő döntései is nagy szerepet játszottak csapata kiesésében.

A Bayern München hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Real Madrid ellen, majd a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján nagyon közel került a továbbjutáshoz, miután Alphonso Davies a második félidőben vezetést szerzett. A hajrában a nagy erőkkel támadó madridiak Manuel Neuer hibája után kiegyenlítettek, a hosszabbításban pedig megfordították a meccset Joselu révén, így 2022 után ismét döntőbe jutottak.

Thomas Tuchelen gúnyolódnak a BL-bukás után

Az elődöntő után Thomas Tuchel a játékvezetőket szidta, mert a hosszabbításban les miatt elvettek egy gólt a csapatától, ráadásul a videóbíróval vissza sem nézték a vitatott jelenetet. A partjelző később elnézést kért a német edzőtől, azonban Tuchelt ez nem érdekelte, hiszen csapata kiesett a Bajnokok Ligájából. 

A Bayern kudarca kapcsán azonban az 50 éves szakember döntései mellett sem szabad elmenni, ugyanis Tuchel a hajrában lecserélte a csapat legveszélyesebb támadóját, a szezonban már 44 gólos Harry Kane-t.

Bajnokok Ligája, Bayern München, Real Madrid
Thomas Tuchel a hajrában lecserélte a Bayern legjob góllövőjét, Harry Kane-t
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

A legjobb 9-es már nem volt a pályán, teljesen váratlan volt ez a csere. Lehozni a pályáról egy olyan játékost, aki már 44 gólos a szezonban, ez eléggé furcsa döntés.

A hosszabbítással együtt még 15 perc volt hátra a meccsből, ráadásul Kane még a 11-es párbajban is jól jött volna, ha végül arra került volna sor" - mondta a TNT Sports csatorna értékelő műsorában a korábbi angol válogatott játékos, Steve McManaman, akivel a Manchester United legendája, Paul Scholes is egyetértett. 

A szurkolók közül rengetegen gúnyolódtak a Bayern edzőjén, szerintük a borzalmas szezont futó Manchester United kispadjára teljesen alkalmas lenne. Íme a legjobb kommentek: 

Látva ezt a Tuchel-katasztrófát, tökéletes lenne a United kispadjára".

"Borzalmas cseréivel tönkretette a meccset, eldobta magától a továbbjutást". "Kane-t és Musialát is lecserélte, majd perceken belül megfordította a meccset a Real. Ez annyira poénos, csakis a Manchester Unitednél kell folytatnia."

Thomas Tuchel jövője kapcsán már korábban biztossá vált, hogy a szezon végén távoznia kell a Bayern Münchentől, de egyelőre még nem dőlt el, melyik csapatnál folytatja edzői karrierjét.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.