A Barcelona és a tavalyi döntős kapta a legnehezebb ellenfelet a BL-nyolcaddöntőben

Horizontal
Barcelona's Polish forward #09 Robert Lewandowski reacts after Rayo Vallecano's French defender #24 Florian Lejeune scored an own goal during the Spanish league football match between Rayo Vallecano de Madrid and FC Barcelona on November 25, 2023. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn kora délután a svájci Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait, melyek közül kiemelkedik az RB-Leipzig-Real Madrid párharc, hiszen így Gulácsi Péter és Willi Orbán is pályára léphet a Santiago Bernabéu Stadionban a BL egyenes kieséses szakaszában. 

Két magyar az egyenes kieséses szakaszban

Az egyenes kieséses szakaszban két magyar válogatott focistáért, a Lipcsébe futballozó Willi Orbánért és Gulácsi Péterért szoríthatunk majd.

Gulácsi Péter újra BL-meccsen védhetett az utolsó fordulóban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A sorsolás előtt a szabályok egyértelműek voltak. A csoportelsők kiemeltek lesznek és a csoportmásodikokat kapják ellenfélül. Mindezt annyi megkötéssel, hogy a csoportkörben azonos csoportban szereplő csapatok nem kerülhettek össze, akárcsak az azonos nemzetű csapatok sem.

Csoportgyőztesek: Arsenal (angol), Atlético Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Manchester City (angol), Real Madrid (spanyol), Real Sociedad (spanyol)

Csoportmásodikok: FC Köbenhavn (dán), FC Porto (portugál), Inter (olasz), Lazio (olasz), Napoli (olasz), PSG (francia), PSV (holland), RB Leipzig (német)

Íme, a Bajnokok Ligája trófea Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A sorsolást ezúttal is Pedro Pinto, az UEFA korábbi kommunikációs igazgatója konferálta fel, majd szokás szerint megérkezett mellé Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkárhelyettese.

Ezt követően megérkezett az emelvényre John Terry, a Chelsea BL-győztes legendája, aki a Bajnokok Ligája Wembley Stadionban sorra kerülő döntőjének a nagykövete.

Terry mellé aztán megérkezett Tobias Hedtstück, az UEFA klubversenyekért és versenynaptárért felelős vezetője, aki pontosan levezette a sorsolás menetét.

Gulácsi és Orbán Madridban léphetnek pályára

Terry elsőként a csoportmásodik közül húzta ki a portugál FC Portót, mellé aztán behúzta az angol bajnokság listavezetőjét, az Arsenalt. Ezt követően az olasz bajnok Napoli lett kihúzva, amely megkapta a borzalmas formában lévő FC Barcelonát. Terry harmadik párosításban kihúzta a francia bajnok Paris Saint-Germaint, mellé pedig kihúzta a spanyol Real Sociedad csapatát. A negyedik körben az előző szezon döntős, az olasz Internazionale megkapta a spanyol Atlético Madridot, az ötödikben pedig a holland PSV Eindhoven a német Borussia Dortmundot kapta. A hatodik körben az olasz ezüstérmes Lazio a német rekordbajnok Bayern Münchent kapta, míg a hetedik körben az FC Köbenhavn megkapta a címvédő Manchester Cityt, míg

utolájra már izgulni sem kellett, ugyanis a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig és a Real Madrid páros maradt hátra, így akár két magyar válogatott focista is pályára léphet a Santiago Bernabéu Stadionban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:
Arsenal (angol)-FC Porto (portugál)
Napoli (olasz)-FC Barcelona (spanyol)
Paris Saint-Germain (francia)-Real Sociedad (spanyol)
Internazionale (olasz)-Atlético Madrid (spanyol)
PSV Eindhoven (holland)-Borussia Dortmund (német)
Lazio (olasz)-Bayern München (német)
FC Köbenhavn (dán)-Manchester City (angol)
RB Leipzig (német)-Real Madrid (spanyol)

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 13-14-én, valamint 20-21-én rendezik, a visszavágókra március 5-6-án és 12-13-án kerül sor.

A BL fináléját Londonban rendezik június 1-jén.