Parádéztak a magyar válogatott focisták az Egyesült Államokban - videók

Gazdag Dániel
CHESTER, PENNSYLVANIA - APRIL 22: Daniel Gazdag #10 of Philadelphia Union dribbles against Toronto FC at Subaru Park on April 22, 2023 in Chester, Pennsylvania. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP (Photo by Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján a ligában szereplő mindkét magyar légiós betalált: Gazdag Dániel duplája győzelmet ért a Philadelphia Unionnak, míg Sallói Dániel találata egy pontot ért a Sporting Kansas Citynek.

A hosszabbítás utolsó percében lecserélt Gazdag Dániel góljaival a Philadelphia a Nashville otthonában a hazaiak tízmeccses veretlenségi sorozatát törte meg, miután a tavalyi döntős csapat a magyar középpályás két tizenegyesgóljával győzött 2-0-ra. A keleti főcsoport rangadója három piros lapot is hozott: egy játékost a Uniontól, kettőt a Nashville-től állítottak ki.

Gazdag a duplája után 9 góllal áll a szezon góllövőlistáján, ezek közül (8 próbálkozásból) 8-at a büntetőpontról szerzett.

A bajnokság másik magyar játékosa, Sallói Dániel odahaza szerzett vezetést a Sporting Kansas Citynek, ám a hazaiak hiába vezettek 2-0-ra is, a második félidőben a Real Salt Lake kiegyenlített, így 2-2-vel zárult az összecsapás.