A BL-kommentátorokba is belekötött, miközben önmagát fényezte az RTL Klub vezérigazgató-helyettese

Manchester City FC Training Session - UEFA Champions League: Final Soccer Istanbul FC Internazionale Manchester City FC UCL Ataturk Olympic Stadium Final Game Union of European Football Associations UEFA Champions League June 9 2023 Giuseppe Maffia/NurPho
TV Camera during training session ahead UEFA Champions League final match between Manchester City FC and FC Internazionale at Ataturk Olympic Stadium, Istanbyl, Turkey on June 9, 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hihetetlenül tudálékos interjút adott az RTL Klub vezérigazgató-helyettese annak kapcsán, hogy a csatorna 2024-től fizetőssé teszi a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítéseit.

Szabó Balázs úgy adta elő, hogy egyes meccseket ingyenesen közvetítenek, mintha ez valami hatalmas kegy lenne az RTL Klub részéről. Az igazság azonban az, hogyha a 2024-2027 közötti 3 szezonban akárcsak egy magyar csapat is ott lesz a főtáblán, akkor azt - az UEFA szabályainak értelmében - ingyenesen, az RTL Klub első számú csatornáján kell sugározniuk. Ez tehát nem valamféle kegy, hanem egy szabály, amit az RTL Klubnak is be kell tartania.

Szabó Balázs szerint a kommentátorok és szakértők területén is újításra van szükség és ezt a csatorna véghez is viszi. Ahogy a vezérigazgató-helyettes kissé nagyképűen fogalmazott: ...ebben is lehet majd számítani arra az újító szemléletre, amelyet az RTL képvisel Magyarországon."

Azt természetesen nem árulta el, hogy az RTL Klub kiket tart alkamasnak arra, hogy ezt az újító szemléletet figyelembe véve közvetítse majd a mérkőzéseket.

Az sem derül ki, hogy a meccseket a helyszínről, vagy a budapesti stúdióból kommentálják majd. Miként az is az üzleti titok részét képezi, hogy mennyit fizetett az RTL Klub azért, hogy aljas módon megfossza a nézőket az ingyenes BL-meccsnézésektől.

Fellengzősen hangzik, hogy a nzők az RTL + csatornán minden meccset elérnek majd, csak az marad ki a nyilatkozatból, hogy ezért fizetni kell majd. Illetve annyi mégis kiderült, hogy ...

A semmitmondó intejúból - amelyet itt lehet elolvasni - a pályázat részletei sem derültek ki.