Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint nyolc év után a nyáron elhagyja a Liverpool labdarúgócsapatát a brazil válogatott támadó, Roberto Firmino.

Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy nyáron lejáró szerződésének meghosszabbítása folyamatban van, és pozitív irányba halad, most azonban a német Sky Sports riportere, Florian Plettenberg a Twitterc-csatornáján arról számolt be, hogy Firmino nyolc év után távozik a Vörösöktől, döntéséről pedig már Jürgen Kloppot is tájékoztatta.

Plettenberg szerint Firmino új kihívásra és környezetváltásra vágyik a családjával, de még nem döntött arról, hogy hol folytatja a pályafutását, az azonban biztos, hogy nyáron szabadon igazolható játékosként válogathat a kérők közül.

A brazil csatár 2015-ben igazolt a Liverpoolhoz a német Hoffenheimtől. Az angol sztárcsapattal többek között bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, FA-kupát, Ligakupát, angol- és európai Szuperkupát, illetve klubvilágbajnokságot nyert.

Roberto Firmino nyolc év után nyáron elhagyja a Liverpoolt Forrás: AFP/Justin Tallis

Minden sorozatot figyelembe véve a 31 esztendős támadó az idei szezonban eddig 25 tétmeccsen kilenc gólt és négy gólpasszt jegyzett.

Firmino mellett egyébként Naby Keita, Adrian, James Milner és Alex Oxlade-Chamberlain szerződése is nyáron jár le a Vörösöknél.