Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint beismerő vallomást tett Szalai Ádám, akit garázdaság és könnyű testi sértés gyanúja miatt hallgatott ki néhány nappal ezelőtt a BRFK a decemberi, a Bazilikánál történt verekedés miatt. Most a támadó is megszólalt az ügyben, aki pontosította a médiában megjelent kifejezést.

Tavaly decemberben került utcai verekedésbe a 86-szoros magyar válogatott futballista, Szalai Ádám, miután egy társaság szóváltásba keveredett az öccsével a budapesti éjszakában. A 24.hu értesülései szerint a rendőrség garázdaság és könnyű testi sértés miatt hallgatta ki a 35 éves Szalait, aki a hírek szerint „ténybeli beismerő vallomást tett". A HVG-n a kommentelők között azonban megjelent a rutinos csatár,

aki javította a kifejezést

- vette észre a Ripost.

Szalai Ádám megszólalt a bíróségi ügyben Forrás: AFP/Christof Stache

"A cikk címében szereplő 'ténybeli beismerő vallomás' kifejezés súlyos tévedés

– kezdte Szalai Ádám. - A büntetőjogi szóhasználatban az olyan vallomást nevezzük ténybeli beismerő vallomásnak, melynek során az illető beismeri a bűncselekmény elkövetését. Szalai Ádám semmiféle bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.

A 35 éves csatár az elmúlt hónapokban sokat szenvedett klubjánál, az FC Baselnél, a folyamatos mellőzés után végül idén január 29-én, közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek.