Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő Ferencváros a spanyolországi edzőtábor lezárásaként 0-0-s döntetlent játszott a cseh bajnokságban listavezető Viktoria Plzen csapatával.

A Fradi a német élvonalbeli FC Augsburg 2-0-s legyőzésével kezdte meg az edzőmérkőzések sorát, második mérkőzésén viszont 1-0-ra kikapott a lengyel Piast Gliwice együttesétől. A La Nucía-i edzőtábort hétfőn, a Viktoria Plzen elleni összecsapással zárta a magyar bajnokcsapat.

Csapatkapitány Dibusz Dénes visszatért a kezdőbe, Muhamed Besic a védelem közepén kapott helyet, elöl pedig Kristoffer Zachariassen, Marquinhos és Adama Traoré rohamozott.

A Ferencváros honlapján azt írják, erős szélben kezdődött a meccs, ami nem könnyítette meg a csapatok dolgát. Az első húsz percben mindkét csapatnak volt egy komoly lehetősége, de Dibusz Dénes és a cseh csapat kapusa, Marian Tvrdon is bemutatott egy bravúrt. A folytatásban többnyire a mezőnyben zajlott a játék, nem forogtak veszélyben a kapuk.

A Fradi döntetlent játszott az utolsó spanyolországi edzőmeccsén Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

A második félidőben csehek birtokolták többet a labdát, így a Fradi kevés veszélyes támadást tudott vezetni, a 74. percben azonban Sigér Dávid távoli bombával tesztelte a Plzen kapusát, aki védeni tudott. A hajrában a Fradi megnyerhette volna a meccset, de Laidouni szabadrúgása lepattant a sorfalról, majd Traoré ismétlése nem sikerült.

A Fradi ezzel egy győzelem és egy vereség után döntetlennel zárta a spanyolországi edzőtáborozást.

Felkészülési mérkőzés
Viktoria Plzen-FTC 0-0 (0-0)
La Nucía, Spanyolország.
FTC: Dibusz – Botka, Besic, Knoester, Civic – Laidouni, Esiti (Sigér, 59.), Mercier (Tokmac, 59.) – Zachariassen, Marquinhos (Halmai, 76.), Traoré. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov