Xavi is megszólalt Piqué visszavonulása kapcsán

FC-BARCELONA-TRAINING FCB FC Barcelona TRAINING Joan Gamper Sports City soccer FOOTBALL 24/10/2014 Urbanandsport Nurphoto Xavi Hernandez Gerard Pique SQUARE FORMAT
24 October-BARCELONA SPAIN: Xavi Hernandez and Gerard Pique in training held at the Joan Gamper Sports City before the match against Real Madrid, on 24 October 2014. Photo: Joan Valls / Urbanandsport / Nurphoto -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Barcelona edzője, Xavi is megszólalt játékosa, Gerard Piqué visszavonulása kapcsán. Xavi szerint ez az élet rendje, ideje felépíteni egy új generációt.

Hiába van 2024-ig érvényes szerződése, Piqué 35 évesen a befejezés mellett döntött. Xavi már nyáron tájékoztatta a klublegendát, hogy nála nem lesz stabil kezdő, de a sok sérülés miatt Piqué sok lehetőséget kapott. Szombaton utolsó meccsét játsza a Camp Nouban a védő, aki 600 meccsnél is többet szerepelt a Barcelona mezében.

„Fel kell építenünk egy új generációt. Új időszak kezdődik, sok tehetség vár a lehetőségére. Nem könnyű látni, ahogy egy barát, egy volt csapattárs visszavonul, kicsit mindenki nosztalgiázni kezd, de ez az élet rendje, mindenkivel megtörténik előbb vagy utóbb" – mondta Xavi.

Xavi és Piqué még csapattársakként Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto/Joan Valls

„Gerard azt csinálhat majd, amit csak akar. Minden képessége megvan ahhoz, hogy a pályán kívül is sikeres legyen. Mindig verseng, intelligens és intellektuálisan is nagyon magas szinten van" – mondta Xavi a hétvégi meccs előtti sajtótájékoztatón, ahol arról is beszélt, hogy az Osasuna elleni meccs (a vb előtti utolsó meccs) után beszélnek majd Piqué esetleges pótlásáról, aki egyébként hét éven át volt Xavi csapattársa, nyertek együtt többek között három Bajnokok Ligáját, a válogatottal pedig világbajnokságot és Európa-bajnokságot is.

Piqué az Almeria elleni meccsen búcsúzik tehát a Camp Noutól szombaton.