Vágólapra másolva!
Gerard Piqué, az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok védője csütörtökön bejelentette visszavonulását, így szombaton az Almeria ellen játssza profi pályafutása utolsó mérkőzését. A Barca legendáját az utóbbi hónapokban rengeteg kritika érte, azonban a visszavonulásával is hatalmas gesztust tett a klub felé.

Piquének 2024 nyaráig van szerződése a Barcelonával, azonban a Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a 35 éves legenda a visszavonulásával lemond a neki járó tetemes összegről, ami nagyságrendileg 30-40 millió euró között mozog, ezzel pedig rengeteget spórol a nehéz anyagi helyzetben lévő klubnak.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke tudott Piqué tervéről, de nem hozta nyilvánosságra. Láporta a bejelentés után elmondta, nem tartja kizártnak, hogy Piqée elhatározása mögött pont a Barcelona gazdasági helyzete áll, hiszen Bajnokok Ligája kudarc miatt a klub nagyjából 20 millió euró pluszbevételtől esett el.

Piqué szombaton lép pályára utoljára a Barcelona csapatában Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Piqué az utóbbi hónapokban rengeteg kritikát kapott, rengeteget hibázik, nem véletlen, hogy az idei szezonban eddig csak öt bajnoki meccsen kapott lehetőséget.

A játékos pályafutásában talán októberben jött el a holtpont, amikor az Internazionale elleni BL-rangadón (3-3) az ő hibájából után egyenlített az olasz csapat, az eset után rengeteg mém készült Piqué hibájából.

Ezt követően a 35 éves hátvéd csereként állt be a Villarreal elleni meccsen, de a pályára érkezésekor a közönség kifütyülte.