A légitársaság helyet csinál a szurkolók fogadására a katari focivébé ideje alatt

Doha, 2019. május 8. Az első dohai metróvonal egyik állomása 2019. május 8-án, amikor megindul a közlekedés az új létesítményben. A 2022-es labdarúgó-világbajnokságra készülő Katar fővárosban 2020-ra épül ki a három vonalból álló teljes metróhálózat. MTI/EPA/Nusad Szekkajil
Vágólapra másolva!
A Qatar Airways szünetelteti járatait 18 célállomásra, hogy helyet csináljon a labdarúgó-világbajnokságra érkező szurkolók gépeinek.

Akbar al-Baker, a légitársaság vezérigazgatója közölte: most az a legfontosabb, hogy fogadni tudják a drukkereket szállító gépek százait a Hamad nemzetközi repülőtéren.

A szakemberek a normál menetrend mellett napi 500 "ingajárattal", több száz chartergéppel és összességében nagyjából 1,2 millió futballszurkoló érkezésével számolnak a november 20-án kezdődő és december 18-ig tartó világbajnokság idején. A drukkerek jelentős része csak az adott meccsekre utazik majd Katarba, a köztes időt pedig Dubajban tölti.

Jöhetnek a szurkolók Forrás: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

A légitársaság vezetője sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy most nem a Qatar Airways hálózatával foglalkoznak, hanem azzal, hogy a résztvevő csapatok drukkerei számára biztosítsák a Katarba jutást. Hozzátette: a Lufthansa, az Air France és a KLM tervezi, hogy újra járatokat indít.

A vb-n 32 csapat szerepel, a mérkőzéseket nyolc stadionban bonyolítják le.