Meghalt nagymamájának ajánlotta földöntúli védését a Manchester United kapusa

David de Gea
Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea gestures during the English Premier League football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 22, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
David de Geának nagy szerepe volt abban, hogy a Manchester United csütörtök este győzni tudott a Leicester City otthonában, ugyanis több remek védést is bemutatott a meccsen. James Maddison szabadrúgásánál szinte úszott a levegőben és úgy tolta ki a bal felső sarokba tartó lövést. A spanyol válogatott kapus ezt a bravúrt a nem rég elhunyt nagymamájának ajánlotta a hivatalos közösségi oldalán.

– írta a Twitteren de Gea.

De Gea mostanában nem játszott csúcsformában, de a Leicester elleni teljesítménye minden bizonnyal jót tett az önbizalmának.

Már csak azért is, mert ez volt manchesteri pályafutása 133. olyan meccse, amit kapott gól nélkül hozott le. A United színeiben egyébként egyetlen kapus sem ért el ennél többet, ugyanis Tim Howard és Edwin Van der Sar egyaránt 132 alkalommal őrizte meg a Vörös Ördögök kapuját, míg Peter Schmeichel 128-szor.

A két vereséggel rajtoló Vörös Ördögök egymást követő harmadik meccsüket nyerték a Premier League-ben, vasárnap pedig a listavezető és még hibátlan Arsenalt fogadják.