Eldőlt az orosz focicsapatok sorsa a következő szezonra

FIFA, UEFA And Russia Photo Illustrations russia russian flags emblem brand sports federation soccer international federations Horizontal FINANCE ECONOMY FLAG LOGO BOARD COMPANY SPORT EVENT FIFA UEFA FOOTBALL EUROPEAN
UEFA logo displayed on a phone screen and Russian flag displayed on a phone screen are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on February 28, 2022. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta az orosz labdarúgóklubok és válogatottak kizárását minden versenysorozatból, így a most következő szezonban sem szerepelhetnek az ország csapatai a nemzetközi porondon.

Az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt zárta ki az egyesületeket, valamint az orosz válogatottakat, de a döntés ellen az orosz szövetség, illetve orosz klubok egy csoportja fellebbezett a CAS-nál. A szervezet pénteken közölte: elutasította a beadványt, elsősorban biztonsági indokokkal támasztotta alá a döntését.

A CAS-nál ugyanakkor számos hasonló ügy van még terítéken, különböző sportágak orosz sportolóival és csapataival összefüggésben.