Az életéért küzd egy 9 éves kisfiú, akit elsodort az árvíz

tornádó, Amerika
Vágólapra másolva!
Súlyosan megsérült egy amerikai kisfiú, amikor játék közben elsodorta egy áradás. A mentőknek sikerült helyreállítaniuk a szívverését, de kritikus állapotban van.
Vágólapra másolva!

A hét elején pusztító tornádó söpört végig az amerikai Tennesse környékén, az eddigi információk szerint három ember halt meg emiatt. Egy 9 éves kisfiú, Asher Sullivan, pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kritikus állapotban került kórházba, és jelenleg is az életéért küzd - írja a Ripost.

A kisfiú éppen az utcán játszott a tornádó- és vihartörmelékek között a barátaival egy csatornában, amikor pusztító árvíz vonult végig az utcájukban. A fiút és barátait elsodorta a hatalmas mennyiségű víz és törmelék, végigszáguldottak az utca szintje alatt, majd egy vízelvezető árokban bukkantak fel. 

A fiú apja, aki a megyei iskola felügyelője, azt mondta, hogy a fia súlyos sérüléseket szerzett, károsodott a tüdeje, és a mentőknek kellett helyreállítaniuk a szívritmusát. Jelenleg kórházban van, azonban apróbb izomrándulásokon kívül nem mutat más agyi aktivitást. A fiú barátja, akivel közösen sodorta el az ár, könnyebb sérüléseket szerzett, valószínűleg fel fog épülni.

A Sullivan család életében nem ez az első tragédia, amit át kell élniük, ugyanis helyiek elmondása szerint a kisfiú bátyja, Declan, négy évig leukémiával küzdött, amit 2022-ben szerencsésen túlélt. 

Ahogy korábban megírtuk, hatalmas pusztítást okozott a tornádó Amerikában, egy 22 éves férfi meghalt, amikor egy fa az autójára dőlt Tennessee államban - jelentette a WVLT-TV. Egy másik ember szintén meghalt, miután egy tornádó lecsapott a Nashville-től 50 mérföldre délre fekvő Columbia városában - jelentette az Associated Press.

Az állam északkeleti részéből áramkimaradásokat jelentettek, míg a Szövetségi Légügyi Hivatal ideiglenes leállást rendelt el a nashville-i repülőtéren. Észak-Kaliforniában Charlotte közelében is meghalt egy ember, amikor a viharrendszer továbbnyomult kelet felé. A hatalmas viharok nyomán törmelékek borítottak be mindent a környéken. A PowerOutage.us szerint a viharos időjárás miatt több mint 200 000 ügyfél maradt áram nélkül Észak-Karolinában, Dél-Karolinában, Tennessee-ben és Georgiában - írja a People.