A korábbi magyar szövetségi kapitány segítője lett a Loki volt videoelemzője

SOCCER, FOOT, FOOTBALL, VOETBAL, ENTRAINEMENT, Horizontal
New Eupen's Assistant coach Matyas Czuczi and Eupen's head coach Bernd Storck pictured during a training session ahead of the 2022-2023 season, of Belgian first division soccer team KAS Eupen, Tuesday 14 June 2022 in Eupen. BELGA PHOTO JOHN THYS (Photo by JOHN THYS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Távozott az NB I előző kiírásában a hetedik helyen végző Debrecen eddigi másodedzője és videolemzője, hogy a belga élvonalban szereplő Eupennél végezzen ezentúl hasonló munkát.

A 18 csapatos belga élvonalban az előző idényben a 15. helyen végző Eupen vezetőedzője a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck, az ő segítője lesz Czuczi Mátyás, jelentette be a hírt hivatalos oldalán a klub.

Mint írják, a 31 éves Czuczi mellett szólt, hogy nem csupán UEFA A-licence van, de a magyar válogatottnál, és a DAC-nál is együtt dolgozott Storckkal. A fiatal szakember elmondta, hogy tartotta a kapcsolatot a német edzővel, és, amikor azt kinevezték az Eupen élére, és felkérte a mukára, nem sokat hezitált.

"Mivel a belga élvonal nekem is nagy előrelépési lehetőséget jelent, elfogadtam az ajánlatot, és szerencsére Debrecenben is végig partnerek voltak a szerződésem felbontásakor. A Loki vezetősége nagyon korrekt volt, amit ezúton is köszönök" - mondta a Nemzeti Sportnak Czuczi.

A játékosként a Puskás Akadémián nevelkedő szakember korábban a Fehérvárnál, a Hajduk Splitnél, a Wisla Krakównál és az AEK Larnacánál videoelemzőként és pályaedzőként segítette Joan Carrillo munkáját, Belgiumban immár „csak" a pályaedzői feladatok várnak rá, írja a sportlap.