A Juventus három perc alatt fordított, de így is az Inter nyerte az Olasz Kupát

fbl Horizontal
Inter Milan's Croatian midfielder Ivan Perisic celebrates after scoring the 4th goal during the Italian Cup (Coppa Italia) final football match between Juventus and Inter on May 11, 2022 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Internazionale nyerte a labdarúgó Olasz Kupát, amelynek szerdai, római döntőjében hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a Juventust.

A hetedik percben Nicolo Barella bombagóllal szerzett vezetést a milánói csapatnak, majd a második félidő elején Alex Sandro és Dusan Vlahovic találataival három perc alatt fordítottak a torinóiak. A nyolcvanadik percben Hakan Calhanoglu büntetőből egyenlített, és mivel a rendes játékidőben több gól nem született, hosszabbítás következett.

Ivan Perisic hozta a meccset az Internek Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A ráadásban újabb tizenegyest kapott az Inter, ezt Ivan Perisic értékesítette, aki három perccel később akcióból is a hálóba bombázott. A Juventus ráadásul Massimiliano Allegri vezetőedzőt is elveszítette, akit heves reklamálása miatt a lelátóra száműzött a játékvezető.

Az Internazionale 14. alkalommal játszott döntőt a kupasorozatban és nyolcadszor - 2011 után először - nyert. A Juventusnak ez volt a 21. fináléja és a hetedik veresége.

Eredmény, döntő:
Internazionale-Juventus 4-2 (1-0, 2-2, 4-2) - hosszabbítás után