Vágólapra másolva!
43 éves korában meghalt a legendás baseball játékos, Sean Burroughs. Az olimpiai bajnok sztár az MLB-ben hét szezont húzott le, többek között a San Diego Padresben, a Tampa Bay Devil Raysben, az Arizona Diamondbacksben és a Minnesota Twinsben is játszott. A halálát szívmegállás okozta.

Csütörtökön meghalt Sean Burroughs, az ünnepelt baseballsztár, aki a Long Beach All-Stars csapatát a Little League World Series bajnoki címére vezette, és hét szezont játszott az MLB-ben. Mindössze 43 éves volt.

OLY2OOO-BBL-USA-CUBA, Sean Burroughs
Meghalt Sean Burroughs
Fotó:  TIM SLOAN / AFP

Leállt a szíve Sean Burroughsnak

A Long Beach Little League elnöke, Doug Wittman megerősítette Burroughs halálát. 

A halál oka szívmegállás volt, árulta el Burroughs édesanyja, Debbie a Southern

California News Groupnak küldött SMS-ben - írja az ocregister.com.

Wittman szerint Burroughst eszméletlenül találták az autója mellett a Long Beach-i Stearns Champions Park parkolójában, miután egy Little League-meccsre elvitte a hatéves fiát, Knoxot. Az arra járók azonnal segítséget hívtak, de hiába érkezett meg gyorsan a segítség, Burroughs a helyszínen meghalt.

„Nagyon megdöbbentő ez az egész” – mondta Wittman. „Igazi család vagyunk a Long Beach Little League-ben, nagyon fáj az elvesztése."

A Long Beach Little League pénteken jelentette be Burroughs halálát az Instagramon közzétett közleményében. Burroughs a fia csapatának segédedzője volt. 

Amikor nem érkezett meg időben a meccs kezdésére, azonnal aggódni kezdtek, és elindultak megkeresni, ekkor találtak rá.

A legendás játékos a 2000-es sydneyi olimpián az Egyesült Államok baseball-válogatott tagjaként olimpiai aranyérmet nyert. 2002 és 2005 között, valamint 2011 és 2012 között játszott a Major League Baseballban, többek között a San Diego Padresben, a Tampa Bay Devil Raysben, az Arizona Diamondbacksben és a Minnesota Twinsben.

Az ESPN-nek adott 2011-es interjújában Burroughs elmondta, hogy korábban az alkohollal és kábítószerrel is küzdött.

„Rossz emberekkel lógtam, és rossz dolgokat csináltam” – mondta Burroughs az ESPN-nek. 

Ez sokkal fontosabb volt az elmúlt néhány évben, mint a játék. Megpróbáltam feltölteni magam annyi anyaggal, amennyit csak lehet, legálisan vagy illegálisan.

Miután három évig Las Vegasban élt, Burroughs tiszta lett, és visszatért az MLB-be. 2011-ben 78 meccsen lépett pályára az Arizona Diamondbacksben, 2012-ben pedig 10 meccsen a Minnesota Twinsben.

Burroughs játékoskarrierje után az Allied Universal biztonsági felügyelőjeként kezdett dolgozni, illetve a fia edzőjeként is tevékenykedett a Long Beach Little League-ben.

„Long Beach-legenda volt” – mondta Wittman. - Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy az elmúlt néhány évben vele edzősködhetek, a gyerekeink ugyanabban a csapatban voltak, öröm volt a közelben lenni. Mindig mosolygós, nagyon pozitív volt."