Az Inter kiütötte az ősi rivális Milant az Olasz Kupa-elődöntőjében

fbl Horizontal
Inter Milan's Argentine forward Lautaro Martinez (R) celebrates after opening the scoring during the Italian Cup (Coppa Italia) semifinal, second leg football match between Inter and AC Milan on April 19, 2022 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján az Internazionale és az az AC Milan csapott össze. Az első félidőben Lautaro Martínez két góljával az Inter szerezte meg a vezetést, majd a második félidő végén Gosens találata végleg eldöntötte a meccs és a továbbjutás sorsát is.

A bajnokságban a Milan vezeti a tabellát két ponttal az egy meccsel kevesebbet játszó, második helyen álló Inter előtt. A kupaelődöntő második mérkőzése előtt annyival vannak kedvezőbb helyzetben a vörös-feketék, hogyha gólt szereznek, akkor már egy döntetlennel is tovább tudnak jutni. Az Olasz Kupában még érvényben van az idegenben szerzett több gól szabálya, és a másfél hónapja 0–0-ra végződött első találkozón a Milan volt a pályaválasztó, most pedig az Inter volt az.

Az Internazionale a Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Correa, Lautaro Martínez kezdővel állt fel. Az AC Milan pedig a Maignan – Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez – Bennacer, Tonali – Saelemaekers, Kessié, Leao – Giroud tizeneggyel vágott neki a rangadónak. Már a 4. percben megszerezte a vezetést az Inter egy óriási góllal: a kék-feketék a Milan tizenhatosa előtt járatták a labdát, majd Barella a jobb oldalon érkező Darmian elé passzolt. A szárnyvédő középre ívelte a labdát,

amit az argentin Lautaro Martínez tizenegy méterről félmagasan, kapásból a Milan kapujának bal felső sarkába rúgott.

Lautaro Martinez gyönyörű gólt rúgott Forrás: AFP/Miguel Medina

A Milan hét tétmeccs után először kapott gólt. Az Inter-találat után nem igazán talált magára az AC Milan, az Inter csatárai és középpályásai sokszor megzavarták a piros-feketék labdakihozatalait. A 27. percben mégis az Inter térfelén szerzett labdát a Milan. Saelemaekers egyből a portugál Rafael Leaóhoz passzolt,

és a fiatal támadó betört a tizenhatosra, majd éles szögből leadott lövését Samir Handanovic nagy bravúrral védte.

Sőt, pár perccel később ismét a szlovén kapusnak kellett résen lennie Saelemaekers takarásból leadott lövésénél, majd Leao visszagurítása után Tonali találta el nagy helyzetben a csapattársát, Giroud-ot.

Rafael Leao veszélyesen játszott Forrás: AFP/Miguel Medina

Veszélyesebben játszott az AC Milan, de öt perccel a félidő vége előtt ismét Lautaro Martínez villant: a 40. percben Brozovic remek labdával találta meg az üresen álló Correát a baloldalon. Az argentin szélső a pálya közepe felé törve tökéletes ütemben ugratta ki a honfitárs Lautaro Martínezt,

aki egy finom bokamozdulattal tizenegy méterről átperdítette a labdát a kifutó Maignan felett.

Az első félidőben több találat nem született.

A második félidő első húsz percében többet birtokolta és jobban játszott a hátrányban lévő AC Milan, de az Inter védelem rendre elhárította a piros-feketék próbálkozásait. A 65. percben Bennacer átlövésével szépített a Milan, de a játékvezető némi videóbírózás után nem adta meg a találatot, mivel Kalulu lesen állt a lövés pillanatában Handanovic előtt.

Robin Gosens gólöröme Forrás: AFP/Miguel Medina

A 82. percben végleg eldöntötte a meccset az Inter:

Vidal nagyszerű mélységi passza után a jobboldalon felfutó Brozovic lőtte középre a labdát, amit a csereként beállt Robin Gosens Kalulut megelőzve egy méterről a kapuba pofozott.

A hátralévő időben az Inter már nem erőltette a támadásokat, a Milan pedig nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani. A háromgólos győzelmével az Internazionale jutott az Olasz Kupa döntőjébe. A másik ágon, az idegenben 1–0-ra megnyert első meccs után szerdán fogadja a címvédő Juventus a Fiorentinát.

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó
Internazionale-AC Milan 3-0 (2-0)
Gól. L. Martínez (4., 40.) Gosens (82.)