Az Arsenal korábbi sztárja is ellenzi az új Európai Szuperliga létrehozását

fbl Horizontal
Arsenal's German midfielder Mesut Ozil reacts to his substitution by kicking his gloves along the touchline during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester City at the Emirates Stadium in London on December 15, 2019. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Arsenal és a Real Madrid korábbi sztárja, Mesut Özil határozottan ellenzi az Európai Szuperliga létrehozását.

Mesut Özil, aki idén január óta a Fenerbahce játékosa, a Twitteren osztott meg egy bejegyzést az új Európai Szuperliga létrehozása kapcsán.

A 32 éves német játékos a posztban leírta, hogy a gyerekek is arról álmodoznak, hogy megnyerjék a világbajnokságot és a Bajnokok Ligáját, nem pedig valamiféle szuperligát.

Özil szerint a nagy meccsekben az a különleges, hogy évente egy vagy két alkalommal rendezik meg őket, nem pedig hetente, és ezt a futballszurkolók számára is nehéz lesz megérteni és elfogadni.

A 92-szeres német válogatott középpályás jelenlegi csapatát, a török bajnokságban szereplő Fenerbahcét nem érinti az Európai Szuperliga ötlete, mert az együttes nem szerepel a résztvevő klubok között. Özil korábban futballozott az Arsenalban és a Real Madridban is, melyek azonban érdekeltek az új sorozat létrehozásában.

A Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol sztárcsapat - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett.