Vágólapra másolva!
A magyar kispályás fociválogatott pénteken Románia ellen lép pályára a bronzéremért az ausztráliai Perthben zajló minifutball-világbajnokságon. Nagy Lajos csapatának nem lesz könnyű dolga a kiváló erőkből álló románok ellen. A két válogatott eddigi mérlege teljesen kiegyenlített, viszont a legfontosabb mérkőzésen, a 2017-es csehországi Eb-n épp az ellenük aratott győzelemmel sikerült megszerezni a bronzérmet.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

A magyar csapat első válogatott fellépése éppen Románia ellen volt 2015-ben a horvátországi Európa-bajnokság előtt, amikor a délkeleti szomszédunk otthonában

nagy meglepetésre 1-1-es döntetlent sikerült játszani.

A két válogatott a következő alkalommal a 2017-es tunéziai felkészülési tornán találkozott, méghozzá kétszer is: a csoportban és a döntőben is 1-1-es eredmény született a rendes játékidőben, a fináléban végül hosszabbítás után nyert a román együttes.

A magyar válogatott az Eb-bronzérem után a világbajnokságon is harmadik lehet Forrás: Origo

A magyar válogatott történelmének eddigi legfontosabb összecsapásán, a 2017-es brnói Európa-bajnokságon a mostani perthi világbajnoksághoz hasonlóan

a bronzmeccsen találkozott a két csapat, és akkor gólnélküli döntetlen után végül büntetőkkel szerezte meg a 3. helyet a magyar együttes.

A román válogatott – a magyaroz hasonlóan – hibátlan teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább a csoportjából, méghozzá 15-2-s gólkülönbséggel. Az első mérkőzésen Nigériát 10-0-ra verte, majd ezt követően az ukránok ellen 3-1-re, Libanon ellen pedig 2-1-re győzött. A nyolcaddöntőben gáláztak a románok is – Nagy Lajos csapata ebben a körben győzte le 22-0-ra Kolumbiát –, Guatemala ellen is tíz gólig jutottak. A negyeddöntőben a házigazda Ausztráliát győzték le 6-0-ra, majd következett az elődöntő, ahol viszont Mexikó hosszabbítás után már jobbnak bizonyult (1-2).

A magyar válogatotthoz hasonlóan tehát 5 győzelem mellett egyetlen vereség a mérlege Romániának,

ám mivel azt az elődöntőben szenvedte el, így nem jutott a döntőbe. (A fináléban Brazília és Mexikó találkozik).

Kiváló erőkből áll a román minifoci-válogatott Forrás:romaniapress.com

Előreláthatólag egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga a bronzmérkőzésen, mivel Perthben reggel óta esik az eső, és a mérkőzés időpontjára sem várható sok javulás – a torna során maradtak már el az időjárás miatt találkozók, amelyeket később pótoltak. A csapatok pedig már olyan napokon is panaszkodtak a csúszós műfűre, amikor nem esett, csak a pára csapódott le a pályára az esti mérkőzéseken.

A magyar kispályás fociválogatott magyar idő szerint pénteken 11 órakor találkozik Romániával a bronzmérkőzésen.