Vágólapra másolva!
Az érintettek korábban cáfolták, hogy Bernd Storck lehet Dárdai Pál utódja a Herthánál, most mégis közelebb került a berlini együtteshez a korábbi magyar szövetségi kapitány. A német szakember ugyanis nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, és a szezon végén távozik a belga élvonalbeli Royal Excel Mouscrontól.

Storck annak ellenére állt fel a kispadról a belga együttesnél, hogy

teljesítette az elvárásokat Mouscronnál.

A német edző a Zulte-Waregem elleni (3-0) vasárnapi bajnoki utáni sajtótájékoztatón jelezte, hogy szerdán fog döntést hozni a júniusban lejáró szerződésével kapcsolatban.

Bernd Storck lehet a Hertha új edzője Fotó: Polyák Attila - Origo

A klub közleménye szerint Storck stábjával teljesítette a rábízott feladatot, ennek ellenére nem akarta folytatni a munkát, és nem hosszabbítja meg a szerződést. A belga lapok szerint azért döntött így – bár a korábbi sajtóhíreket cáfolták a felek –, mert

évi 2,5 milliós fizetéssel csábítja a Hertha BSC, és hamarosan Dárdai Pál utódja lehet a berlini klubnál.

A Berliner Morgenpost egyébként megkereste a trénert, de nem akart a jövőjéről beszélni, csak annyit árult el, hogy egyelőre nem tárgyal a berlini klubbal.

A magyar fociválogatott korábbi sikerkapitánya szeptemberben vette át a pont nélkül álló Mouscron együttesét, amely ezt követően tizenháromszor győzött, tizenkétszer kikapott, emellett pedig nyolc döntetlent is játszott, végül a tizedik helyen zárta az alapszakaszt, vagyis Storck benntartotta a csapatot.