Az edzőlegendák-zsoldostrénerek meccset ritkán nyerik a zsoldosok

fbl Horizontal
A banner honouring their newly appointed permanent manager Ole Gunnar Solskjaer is unfurled in the crowd during the English Premier League football match between Manchester United and Watford at Old Trafford in Manchester, north west England, on March 30, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, Zinedine Zidane, Ole Gunnar Solskjaer. Első látásra furcsa lehet ez a névsor, de mindjárt elmondjuk, mi köze van mindennek a PSG és a Real búcsújához. A felsorolt három ember olyan edző, aki teljes szívvel kötődik, vagy kötődött csapatához. A Hertha-Dárdai kapcsolatot nem kell magyarázzuk. Zidane Madridban emocionálisan olyan ember volt, mint Dárdai Berlinben vagy Solskjaer Manchesterben. A norvég első munkanapján csokit vitt az Old Trafford recepciós hölgyének.

Nem, nem ezért ment tovább a Bajnokok Ligájában a Manchester United, és nem a csoki miatt esett ki a PSG. Hanem azért, mert ami a norvég Manchesterben, az Tuchel soha nem lesz Párizsban. A német "csak egy edző", aki tegnap itt, holnap ott, holnapután ki tudja hol vállal munkát. Semmi sem köti a PSG-hez, a nehezebb pillanatokban nem tud hova nyúlni, nincsenek olyan tartalékai, mint amilyenekkel Solskjaer rendelkezik, vagy Zidane rendelkezett Madridban.

Nem véletlen, hogy a Real kiesése után az első név, aki edzőjelöltként felmerült, Zidane volt.

Mert lehet bármennyire is elkorcsosult a nemzetközi futballvilág, mert a pénz már mindent felzabálhat, egyvalamit nem tud sem kiölni, sem megvásárolni senki. Azt a kötődést, azt az emóciót, amellyel Solskjaer Manchesterben rendelkezik, vagy amivel Zidane Madridban rendelkezett. Erről szól a Szpíker Korner 100. adása, amelyben a műsorvezető, Gundel Takács Gábor a 24-szeres válogatott labdarúgóval, Hrutka Jánossal és az Origo sportújságírójával, Antalics Ádámmal beszélgetett.