Edzőváltás a legmagyarabb olasz klubnál

Maruo Icardi, Inter
Inter Milan's forward from Argentina Mauro Icardi (L) heads the ball in front of by Palermo's midfielder from Italy Alessandro Gazzi during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Palermo at "San Siro" Stadium in Milan on August 28, 2016. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
A szezonban már másodszor edzőváltás történt az olasz labdarúgó-bajnokságban kieső helyen álló Palermo labdarúgócsapatánál, melyet csütörtöktől Eugenio Corini irányít.

A Sallai Rolandot és Balogh Norbertet is foglalkoztató klubtól azután küldték el Roberto De Zerbit, hogy a gyenge bajnoki szereplés mellett szerdán az Olasz Kupából kiesett a csapat, mivel büntetőrúgáskkal alulmaradt a másodosztályú Speziával szemben.

A mérkőzésen Sallai végig a pályán volt és többször is gólt szerezhetett volna, míg a hosszabbításra becserélt Balogh - aki hosszú sérülés után játszott először - a 11-eseknél kihagyta büntetőjét, amellyel továbblőhette volna együttesét a legjobb 16 közé.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A Palermo a bajnokságban 14 forduló alatt csupán hat pontot gyűjtött, legutóbbi hét mérkőzését elveszítette, és az utolsó helyen áll.

De Zerbi a második forduló után váltotta Davide Ballardinit

a kispadon, most pedig Eugenio Corininek adta át a helyét, aki 2003 és 2007 között a klub játékosa volt, és korábban a Chievo csapatát irányította.

Maurizio Zamparini, a klub elnöke az elmúlt 29 év alatt közel 60-szor váltott edzőt.