A Barca bagóért megszerezhette volna Cristiano Ronaldót

Real Madrid Sporting BL
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) vies with Sporting's defender Ruben Semedo (L) during the UEFA Champions League football match Sporting CP vs Real Madrid CF at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on November 22, 2016. / AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vágólapra másolva!
A Barcelona egykori elnöke, Joan Laporta az AS-nek elárulta, hogy nekik is felajánlották annak idején Cristiano Ronaldót, akit még olcsóbban is megvehettek volna, mint amennyit a ManUnited fizetett érte.

Laporta 2003-ban azzal a feladattal vette át a Barcelonát, hogy építse újjá a csapatot, amihez nagy lendülettel látott hozzá: leigazolta Ronaldinhót, Rafa Márquezt és Riccardo Quaresmát. A klubot 2010-ig irányító exelnök elmondta, hogy amikor Márquez és Quaresma ügyében tárgyaltak, a két játékos ügynöke felhívta a figyelmüket a Sporting fiatal tehetségére.

"Ronaldo akkor már közel volt ahhoz, hogy Manchesterbe szerződjön, de az ügynöke azt mondta nekünk,

- mondta az AS-nek Laporta.

Cristiano Ronaldo a Sporting ellen Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Cristiano Ronaldo végül Manchesterbe igazolt, ahonnan a világ akkor legdrágább játékosaként hozta el jelenlegi csapata, a Real Madrid. Hogy miért akarta Jorge Mendez olcsóbban odaadni a Barcának, és miért nem fogadta el az ajánlatot a klub, arról Laporta sajnos nem beszélt.