Vágólapra másolva!
Hat hónapig nem játszhat Ivica Olic, a Bayern München labdarúgócsapatának horvát csatára. A Bajnokok Ligájában is érdekelt klub hétfőn jelentette be, hogy a 31 éves válogatott légiósra térdműtét vár, és emiatt már a héten az Egyesült Államokban utazik.

"Természetesen nagyon csalódott vagyok, mert komoly várakozással tekintettem a mostani idényre" - jegyezte meg Olic, aki az előző szezonban minden sorozatot beszámítva 41 mérkőzésen tizenkilencszer volt eredményes.

A német bajnok - amely tíz forduló után csak a hetedik a Bundesligában - már így is sokat szenved a sok sérülés miatt: Olic előtt Arjen Robben, Franck Ribéry és Miroslav Klose dőlt ki a sorból. A BL-ben a legutóbbi döntős Bayern szerdán a román CFR Cluj otthonában lép pályára.

A Manchester United sincs sokkal jobb helyzetben, az angol csapat török Bursaspor elleni, keddi BL-meccsét ugyanis Rio Ferdinandnak is ki kell hagynia.

Az angol klub a hétfői elutazáskor csak annyit közölt: a 31 éves védő nem tart a csapattal. A Skysports.com szerint Sir Alex Ferguson a védőt régóta tartó hátfájása miatt hagyta otthon, hogy ne kelljen négy órán át repülőn ülnie, és kipihenhesse magát a bajnoki mérkőzésekre. Ferdinand szombaton végigjátszotta a Tottenham Hotspur elleni, 2-0-ra megnyert bajnokit.

A csoportját vezető manchesteri alakulatból hiányozni fog még Wayne Rooney, Jonny Evans, Federico Macheda, Anderson, Ryan Giggs és Michael Owen is.