Vágólapra másolva!
Nem érintette kellemesen, de nem akar foglalkozni a futballfogadásokról szóló mendemondákkal Rózsa Pál, a Kecskeméti TE-ERECO labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa, aki büszke arra, hogy a KTE egyike azon NB I-es kluboknak, akiknek neve semmilyen formában nem bukkant fel az európai bundabotrányban.

"Egyelőre nem kerestünk még új edzőt a távozó Urbányi helyére, a csapat jó kezekben van" - nyilatkozta az [origo] megkeresésére Rózsa Pál, a Kecskeméti TE-ERECO többségi tulajdonosa.

Az élvonalbeli labdarúgócsapat vezetőedzője, Urbányi István hétfőn közös megegyezéssel távozott, a szakmai munkát az UEFA A licencével rendelkező ügyvezető, Losonczy László, illetve az utánpótlás szakmai vezetője, Szabó István vette át átmenetileg, de az eddigi pályaedző, Visinka Ede és Erdei Sándor kapusedző is a csapat mellett dolgozik tovább.

Rózsa megerősítette, hogy találkozott a tavaly októberben távozott sikeredzővel, Tomislav Siviccsel. A szerb U19-es válogatott szövetségi kapitánya a Kecskeméti Lapok megkeresésére úgy nyilatkozott, ha Kecskemétről van szó, akkor nem tudna nemet mondani.

"Annyi történt csupán, hogy Tomival egy év után ismét beszéltem, értékeltük az időszakot, de ennyi történt, semmi több, ajánlatot nem tettem neki. De nem kizárt, hogy a jövőben dolgozunk még együtt" - mondta Rózsa.

A többségi tulajodnostól megkérdeztük, hogyan értékeli Urbányi sportnapilapnak adott nyilatkozatát. A Nemzeti Sport csütörtöki számában ugyanis megkérdezte a volt trénertől, nem duruzsoltak-e olyan mondatokat a fülébe, hogy figyeljen a tippmix-fogadásokra. Urbányi erre azt felelte: "Amikor Kecskemétre szerződtem, sok pletykát hallottam, de azt mondtam magamban, nem érdekel, mit duruzsolnak, csak a munkára koncentrálok."

"Nekem ugyanezek a sorok ütötték meg a szememet, nem is érintett kellemesen" - mondta Rózsa. "Felhívtam a szerkesztőséget, s elmondtam, szerintem nem etikus ilyen célzott kérdést feltenni. De ennyiben is maradtunk, én egyenes ember vagyok, nem akarok ártatlanul magyarázkodásba bocsátkozni. Nem foglalkozom mendemondákkal és pletykákkal, inkább büszke vagyok arra, hogy korábban azt írták a Kecskemétről, egyike azon NB I-es kluboknak, akiknek neve semmilyen formában nem bukkant fel európai bundabotrányban."