A világ egyik legszebb és legmodernebb városában rendezik idén a LoL-vb döntőjét

LOL, e-sport, világbajnokság,
A világ egyik legszebb és legmodernebb városában rendezik idén a LoL vébé döntőjét
Vágólapra másolva!
Már csak a döntő van hátra és a lezárul a 2023-as LoL Words, de addig még meg kell tölteni egy stadiont Szöul közepén.

A League of Legends Worlds már a kezdetek óta minden évben más régióban kap helyet. A helyszínek nagyjából vetésforgóban kapnak egymás után lehetőséget. Európa, Kína, Amerika és Dél-Korea volt eddig vendéglátó és a bajnokság idén is Szöulba látogat.

Ez a rendszer a játék legnagyobb négy ligáját hivatott reprezentálni (LEC, LPL, LCS, LCK).

A világon kevés olyan ország van, amit az e-sport fellegvárának lehetne nevezni. De ha létezne ilyen cím, akkor Dél-Korea joggal pályázna arra, hogy hazavigye azt. Talán itt a legnépszerűbb az e-sport, amit az is bizonyít, hogy létezik E-sportminisztérium és annak legalább annyi létjogosultsága van, mint a hagyományos sportok osztályának. Ez abból fakad, hogy a gaming a kétezres évek eleje óta a nemzet egyik kedvenc időtöltése.

A legnagyobb városokban egymást érik az internet-kávézók és péntek este a fiatalok a klubok helyett, inkább ott keresik a szórakozási lehetőségeket.

De nem csak emiatt érdemes ellátogatni az ázsiai fővárosba,

Érdemes ellátogatni Szöulba Forrás: Origo

Szöul a világ kreatív fővárosa. A kormány tudatosan építette fel a mára 10 millió lakosra duzzadt metropoliszt.

Helyet kaptak a high-tech cégek, a K-Pop iparág és persze a turizmus is. Minden bizonnyal sokan hallották Psy: Gangnam Style című slágerét. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy Gangnam Szöul egyik kerülete. Itt vertek tanyát az IDOL-ügynökségek, itt kerül megrendezésre a mindig nagy port kavaró Divathét és persze az éjszakai élet is itt kezdődik, ha valaki szórakozni indul.

Szöul a világ egyik legszebb városa Forrás: Origo

Ha viszont a kreatív energiák kifogytak és újra kell tölteni az akkumulátort, a városban erre is van megoldás. A központból nagyjából 45 perc alatt ki lehet érni a Bukhansen Nemzeti Parkba. Itt órákon keresztül lehet bandukolni a tan és túra ösvényeken.

Ha valaki tavasszal látogat el ide, akkor még a cseresznyefák virágzását is láthatja, ami egyszerűen csodálatos. Persze az újratöltés nem lenne teljes a helyi konyhaművészet megismerése nélkül. A skála pedig itt is nagyon széles. Szöulban több Michelin-csillagos étterem is várja a vendégeket, de ha valaki igazán helyi ízekre vágyik, akkor egymást érik a Koreai-BBQ vendéglők.

A fő attrakció, a LOL Worlds 2023 Forrás: NPR/Michael Sullivan

De, ha megvolt a városnézés, akkor már csak a fő attrakció van hátra. A 2023-as League of Legends Worlds döntő mérkőzését a Geocheok Sky Dome arénájában rendezik majd.

A sportközpont a Kiwoom Heroes baseball-csapat otthona. A lelátókon nagyjából 20 ezer ember fér el és nem hivatalos információk szerint a fináléra minden jegy elkelt már hónapokkal ezelőtt. A kérdés már csak az, hogy Faker a magasba emelheti-e karrierjének negyedik trófeáját. Jövő hét vasárnap kiderül.