Vágólapra másolva!
Fantasztikus kezdeményezésnek, követendő példának tartja Husszein el-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a World Aquatics (AQUA) kuvaiti elnöke az Úszó Nemzet Programot. Erről személyes látogatása után beszélt a Hír TV-nek a BVSC uszodájában.

A 2021 szeptemberében elindított Úszó Nemzet Program elsődleges célja nem az élsportolók nevelése, hanem az, hogy

az általános iskola harmadik osztályig minden magyar gyermek tanuljon meg biztonságosan úszni az életkörülményeitől függetlenül.

Három éve négy uszodával indult a program, tavaly év végén viszont már 42 helyszínen zajlott a MÚSZ és a Testnevelési Egyetem szakmai felügyelete mellett zajló nagyszabású úszásoktatás, így

már mintegy 40 ezer gyermek tanul úszni óvodai és iskolai keretek között,

akkreditált szakemberek vezetésével – írta meg a Magyar Nemzet.

Husszein el-Musszalam és Wladár Sándor a BVSC uszodájában vizsgálta meg az Úszó Nemzet Program hatásait Forrás: facebook.com/uszoszovetseg

Lenyűgözte az AQUA elnökét az Úszó Nemzet Program

A program sikerességéről győződhetett meg Husszein el-Musszalam is, aki a BVSC uszodájában zajló egyik oktatást látogatta meg, és Wladár Sándorral, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnökével is találkozott.

Ilyen stratégiára van szükség nemzetközi szinten is, köszönettel tartozunk a magyar szövetségnek. A víz nagyon fontos az életben, az úszás egy életre szól" – mondta az AQUA elnöke.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke hangsúlyozta, hogy az Úszó Nemzet Program nem működhetne az állami támogatás nélkül.
„Ebből fedezzük a sapka, nadrág, szemüveg, deszka és a további felszerelések beszerzését. Ez azt jelenti, hogy

Az AQUA középpontja Budapestre költözik

Husszein el-Musszalam magyarországi látogatása arra is jó alkalom volt, hogy a sportvezetők egyeztessenek, az AQUA új, Budapestre tervezett székházáról és a hozzá tartozó tudásközpontról, sportkomplexumról, amelyeknek az átadását 2026 végére, a költözést pedig 2027-re tervezik.

Sok múlik rajtunk is, hogyan tudjuk megtölteni tartalommal, és ebben számítanak is ránk, magyarokra. Olyan programokat szeretnénk rendezni, amelyek szolgálják a magyar sport és a világ vizes sportjainak az érdekeit is" – mondta Wladár Sándor.