Tyson Fury látványos kiütéssel védte meg a világbajnoki címét - videó

775799641 Box Horizontal, Tyson Fury, boksz, Dillian Whyte
Britain's Tyson Fury (R) celebrates after knocking out Britain's Dillian Whyte in the sixth round to win their WBC heavyweight title fight at Wembley Stadium in west London, on April 23, 2022. - Tyson Fury stopped British rival Dillian Whyte in the sixth round to retain his WBC heavyweight crown at a packed Wembley on Saturday. In his first fight on UK soil in four years, Fury was treated to a hero's welcome by a 94,000-capacity crowd and largely dictated the tempo before ending proceedings in devastating fashion. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
94 ezer helyi néző előtt, a legendás londoni Wembley stadionban mérte össze az erejét szombaton késő éjszaka a WBC nehézsúlyú világbajnoka, napjaink egyik legnépszerűbb profi ökölvívója, a brit Tyson Fury, valamint a szervezet interim, azaz ideiglenes címvédője, Dillian Whyte. Fury az előzetes esélyeknek megfelelően a 6. menetben kiütötte Whyte-ot, így megvédte címét.

A találkozó favoritja - amelynek egy speciális tétje, a WBC szervezet által kreált úgynevezett Union Belt is a tétje volt - toronymagasan a veretlen Fury volt, a 33 éves bokszoló pedig nem túl nagy tempóban, de

egyértelmű fölényben kezdte az ütközetet

- írja a Profiboksz.

Tyson Fury végig magabiztosan bokszolt Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az első menetben Whyte még próbálkozott szórványos testütésekkel (egyes vélemények szerint ez lehetett volna az egyetlen igazi esélye), de ezek vagy nem érték el a jól mozgó Furyt, vagy nem "tettek benne kárt".

Az idő előrehaladtával Fury magabiztossága folyamatosan nőtt, míg a 35 éves Whyte ugyan igyekezett ütőtávba kerülni,

de túlzottan sok siker nem koronázta a próbálkozásait, és érezhető volt, a folyamatos „lyukra futások" elveszik a kedvét. A negyedik menetben összekoccant a két öklöző feje, és az addig többet szabálytalankodó jamaikai születésű, de régóta Londonban élő

Whyte jobb szeme megsérült. A vezetőbíró az esetet követően kisebb hegyibeszédet intézett az öklözőkhöz, ezzel is arra sarkalva őket, hogy tisztábban bunyózzanak.

Tyson Fury a 6. menetben ütötte ki Dillian Whyte-ot Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az egyre nagyobb fölénybe kerülő Fury a 6. felvonás legvégén látványosan megvillant, és egy remekbe szabott, fejre mért jobbfelütéssel padlóra küldte vetélytársát,

és Whyte felállt ugyan, de a rászámolás végén még mindig szédelgett, így a mérkőzésvezető leléptette, majd kihirdette – az elvileg visszavonuló - Fury technikai KO győzelmét. A világelső új rekordja: 32 győzelem (ebből 23 ko/tko), 0 vereség, 1 döntetlen.