Megszólalt az állapotáról a szívátültetésen átesett Európa-bajnok magyar sportoló

Fazekas Róbert diszkoszvető
Hungary's Robert Fazekas competes in the men's discus throw qualifications at the 2010 European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Barcelona on July 31, 2010.
Vágólapra másolva!
Nyugodt lehet a 2021. december 16-án szívátültetése átesett egykori Eb-győztes diszkoszvető Fazekas Róbert, hiszen új szíve mellett egy új vállalkozás is várja majd valamikor a felgyógyulása után.

Fazekas Róbert, a diszkoszvetés Eb-győztese, vb-ezüstérmese tökéletesen érzi magát, bár tartottunk tőle, hogy az időjárási melegfront hatással lehet rá.

"Szerencsére ebből semmit rosszat nem érzek a tavaly december 16-ai szívátültetésem óta"

– mondta a Borsak a 46 éves egykori atléta, akit a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán kezelnek.

"Ezt annak köszönhetem, hogy a hosszú évtizedek sporttevékenysége tökéletesre edzett, így egyéb szerveim tökéletesen működnek, és

az új "motor" is jól teszi a dolgát. Bár nem verik nagydobra a donor személyét, de megtudtam: egy hozzám hasonlatosan 100 kilós testsúlyú német férfinak köszönhetem a szívemet."

Megszólalt a szívátültetésen átesett Fazekas Róbert Forrás: AFP/Miguel Riopa

Életmentő műtétje óta egyszemélyes szobában gyógyul,

sokat gondol a műtüdővel a túléléséért küzdő Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornászra.

"Jól esik a kalapácsvetés korábbi kiválósága, Annus Adrián érdeklődése. Egyelőre neki is azt tudom mondani, hogy minimum három hétig még a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán kezelnek. Szerencsés vagyok, mert ez az intézmény a világ legszínvonalasabbjaival veszi fel a versenyt."

Nagyokat sétál a gyógyintézmény folyosóin, kondijavító foglalkozásokon vesz részt, ebből fakadóan egyre jobb erőben érzi magát.

Azért hogy gyorsabban teljen az idő, tévét néz, újságot olvas. Megnyugtatja, hogy mivel korábbi családi kávézójukat bezárták, azért lesz majd miből megélniük, tudniillik a barátaival egyetemben máris keresi az új kenyérkereseti lehetőséget.

"Szerencsére a jövőm ilyen szempontból zökkenőmentesnek ígérkezik, tudniillik készültem arra, hogy egykoron majd akadhatnak nehézségeim, ezért félretettem pénzt."