A Tour de Hongrie-n térhet vissza a súlyos balesetet okozó holland kerékpáros

Jakobsen
Dutch cyclist Fabio Jakobsen's bicycle (behind,L) flies through the air as he collides with compatriot Dylan Groenewegen (on the ground ,L) during the opening stage of the Tour of Poland race in Katowice , southern Poland on August 5, 2020. - The Dutch rider was fighting for his life on Wednesday after he was thrown into and over a barrier at 80km/h in a sickening conclusion to the opening stage of the Tour of Poland. (Photo by Szymon Gruchalski / Forum / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland Dylan Groenewegen kilenc hónapos eltiltása után a tervek szerint a májusi Tour de Hongrie magyar országúti kerékpáros körversenyen tér vissza.

A 27 éves sprinter csapata, a Jumbo-Visma pénteken közölte, hogy versenyzője első viadala a magyar és a norvég körverseny lesz, illetve a Giro d'Italián és a Tour de France-on sem indítja.

"Meg kell találnom újra a helyemet a mezőnyben. Ez a legfontosabb" – jelentette ki Groenewegen, aki augusztus 5-én a lengyel körversenyen olyan balesetet okozott, amelyben honfitársa, Fabio Jakobsen súlyosan megsérült és kómába került.

A szörnyű baleset után térhet vissza Dylan Groenewegen (a bal szélen sárga trikóban a földön) Forrás: AFP/Szymon Gruchalski

A világ legrangosabb viadalán, a Touron négy egyéni szakaszgyőzelemmel rendelkező Groenewegen elismerte felelősségét és elfogadta a büntetést, az eltiltása pedig május 7-én jár le.

A 42. Tour de Hongrie-ra május 12. és 16. között kerül sor, a világ legjobb csapatai (World Tour) közül a holland istállón kívül az amerikai Trek-Segafredo, az ausztrál GreenEDGE és az izraeli Israel Start-Up Nation is nevezett már.