Argentína pályázhat a 2026-os téli olimpia rendezésére

View of Ushuaia, Beagle Channel, Tierra del Fuego, Argentina, South America travel destination photography HORIZONTAL colour image ushuaia beagle channel tierra del fuego argentina south america day outdoors CLOUDY SKY LANDSCAPE scenics non urban scene PH
A déli féltekén még soha nem rendeztek téli ötkarikás játékokat
Vágólapra másolva!
Argentína fontolgatja, hogy utólag pályázik a 2026-os téli olimpia rendezésére.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelezte, hogy Buenos Aires és a Tűzföldön található Ushuaia, a világ legdélibb városa lenne az esetleges helyszín. A jelentkezés elfogadására a NOB tanulmányútja után kerülhet sor. A déli féltekén még soha nem rendeztek téli ötkarikás játékokat.

A déli féltekén még soha nem rendeztek téli ötkarikás játékokat Forrás: robertharding/Michael Runkel/Michael Runkel

A 2026-os téli olimpia megrendezésére Calgary, Stockholm, illetve Milánó és Cortina d'Ampezzo közösen pályázik. Ugyanakkor a kanadai kandidálás veszélybe került, mert a város vezetése még nem tudott megállapodni az esemény finanszírozásáról a kormánnyal, emellett a svédek és az olaszok előtt is állnak még leküzdésre váró akadályok hazájukban.

Korábban heten jelentkeztek, de Sion, Szapporó és Graz visszalépett, míg a törökországi Erzurumot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság zárta ki a jelentkezők közül.

A NOB jövő júniusban a lausanne-i kongresszuson dönt a helyszínről.