Vágólapra másolva!
A magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Románia ellen a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szerdai játéknapján, ezzel elveszítette veretlenségét a tornán.

A magyar válogatott két nagyszerű győzelemmel kezdte a világbajnokságot, így abszolút jó előjelekkel várhatta a két vereséggel rajtoló Románia elleni találkozót, amelynek egyértelmű esélyese volt. Az 5. perctől lendültek bele a játékba a csapatok, Don MacAdam szövetségi kapitány együttese egyre jobban játszott, aztán feljavult az ellenfél és elkezdtek sokasodni a román helyzetek. A 13. percben Bálizs mutatott be két szép védést egymás után, de nagyon komoly veszélyben azért nem volt a magyar kapu, a válogatott az első harmadban kényelmesebb tempóban játszott.

magyar hokiválogatott
A magyar hokiválogatott küzdelmes meccset játszott Románia ellen
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bálizs védésével indult a második harmad, a csapatok már nagyobb iramot diktáltak. A magyar válogatott fokozta a nyomást, a 22. percben Sárpátki szerezhetett volna vezetést, de hiába kísérletezett háromszor is egymás után, nem tudta gólra váltani a helyzetet. A román kapus, Tőke védéseivel tartotta magát az ellenfél, az eredményjelzőn a mérkőzés felének eltelével is 0-0 állt, és az újabb emberelőnyt sem sikerült kihasználni.

A záróetap óriási magyar helyzettel indult, Németh került ziccerbe a kapu előtt, Tőkét kicselezte, ám nem tudott a hálóba találni,

a kipattanót pedig megfogta a románok kapusa. A kihagyott lehetőségek és a feljavuló magyar teljesítmény után nagy meglepetésre Románia vezetést szerzett, a 49. percben Péter húzott jobbról középre és kilőtte a hosszú sarkot. Felpörgette a bekapott gól után a játékát Don MacAdam együttese, az ellenfél pedig próbált ráülni az eredményre. 

Az 56. percben végre megtört a jég: Hadobás lövésébe Hári beleért, így a korong utat talált Tőke kapujába, ezzel kiegyenlített a magyar csapat.

A válogatott az egyenlítés után erőre kapott, ám az utolsó percekben jött az újabb meglepetés és Románia megint vezetést szerzett, ezzel pedig 2-1-re meg is nyerte a meccset, így Magyarország elveszítette veretlenségét a világbajnokságon.

Magyarország, Románia
A magyar válogatott drámai vereséget szenvedett Románia ellen
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar válogatott legközelebb május 3-án lép pályára, a következő fordulóban a házigazda Olaszország lesz az ellenfél. 

Kapcsolódó cikkek